Groninger Museum LIVE! Festival

FEMALE EDITION - WINTER EDITION - GET-TOGETHER EDITION - PARTY EDITION

Groninger Museum LIVE! is een gevarieerd festival met muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst, bedoeld om jou als bezoeker te inspireren en te prikkelen. Hoe ervaar je de schilderijen in de tentoonstelling Nordic Art wanneer je daar een speciaal lied of gedicht bij hoort. Of zie je de invloed van de schilders terug in de dansvoorstelling of in performance?

We vroegen musici, dichters, dansers en studenten van de Academie Minerva om zich door schilderijen uit de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920 te laten inspireren. In totaal vinden er vier avonden plaats waarbij steeds een ander thema uit de tentoonstelling centraal staat.

De Winter Edition op vrijdag 1 maart is de eerstvolgende Groninger Museum Live avond. Tamar Lewis, House of Cousy Cushions (Richard Bolhuis) en Aglaya Koika treden op!
De eerste editie op 1 februari had het thema 'vrouwelijk schoon' als uitgangspunt en was een groot succes. Bekijk hier de performance van Mattanja Joy Bradley.

Groninger Museum LIVE! is ook een uitnodiging aan jong en oud om zich te laten inspireren tot het schrijven van een gedicht voor de Groninger Museum Poëziewedstrijd.
Je gedicht zal door de deskundige jury, bestaande uit Andreas Blühm (directeur Groninger Museum) en de dichters Jean Pierre Rawie en Kira Wuck, worden beoordeeld. Tijdens de laatste Groninger Museum LIVE! avond op 3 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

Muziek is er van Mattanja Joy Bradley, Aafke Romeijn, Sulahue (Denemarken), Christopher Paul Stelling (USA), Mirjam Zuiderveld, House of Cosy Cushions, Royal Parks, houses, Tamar Lewis en het Prins Claus Conservatorium.

Vi Tror en Dansacademie Lucia Marthas verzorgen dansperformances en er zijn theaterperformances van Aglaya Koika en cabaret van Stranger Things Have Happened.
(programma onder voorbehoud).


Tijdens de extra feestelijke laatste editie van Groninger Museum Live op 3 mei zullen de winnaars van de Poëziewedstrijd bekend gemaakt worden.

Dus, op de eerste vrijdagavond van de maand:

1 februari FEMALE EDITION – Vrouwelijk schoon in Nordic Art
1 maart WINTER EDITION
5 april GET-TOGETHER EDITION
3 mei PARTY EDITION

Tickets: € 12,50. Op vertoon van studentenkaart of Stadjerspas: € 7,50.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar in de museumwinkel
en op de avond zelf aan de deur van 19.30 uur tot 20.30 uur en van 21.30 uur tot 22.00 uur.

Met dank aan
Stichting Fondsbeheer Culturele Relatie-evenementen Gasunie en GasTerra, Gemeente Groningen, Provincie Groningen, de BankGiro Loterij.