Groninger Museum opent nieuwe creatieve hotspot

7 oktober 2015

Het Groninger Museum opent op vrijdag 16 oktober 2015 een nieuw multifunctioneel atelier. Met het speels ontworpen, ruim opgezette atelier biedt het museum de bezoeker meer gelegenheid tot creativiteit en interactie. De openingstijden van het atelier zijn ruimer en er worden meer doorlopende workshops aangeboden. Scholen, families en individuele bezoekers kunnen er aan de slag.

Het atelier is ingericht met subtiele verwijzingen naar een jungle, met maskerachtige motieven en een grote werktafel in flexibele slangvorm. De speelse ruimte prikkelt de bezoeker om via interactieve middelen de collectie van het Groninger Museum te leren kennen. Het atelier omvat een kunstatelier en een ontdekkingsruimte met drie verschillende spelactiviteiten waarbij de zintuigen horen, zien en voelen centraal staan. De kabinetten in de ruimte tonen wisselende presentaties van voorwerpen uit de collectie van het museum.

Onderwijs
Op weekdagen kunnen scholen in het basis- en voortgezet onderwijs in het atelier een opdracht maken onder leiding van een museumdocent. In de weekenden zijn alle bezoekers welkom in het atelier. Tijdens schoolvakanties zijn er speciale inloopateliers. In de herfstvakantie gaan deze inloopateliers over de tentoonstelling H.N. Werkman. Leven & Werk en in de kerstvakantie over de tentoonstelling JorisLaarmanLab. Het atelier wordt tevens gebruikt voor bijzondere ontvangsten, presentaties, lezingen en kleinschalige optredens.

Vormgeving
Jaime Hayon, de Spaanse topdesigner die het Info Center in het museum ontwierp, tekende ook voor de vormgeving van het veelzijdige atelier.

Noot voor de redactie:
U bent van harte welkom om op vrijdag 16 oktober 2015 om 16.30 uur de perspreview bij te wonen. Jaime Hayon reist speciaal voor de opening naar Groningen. 
Voor meer informatie en aanmelden voor de preview  kunt u contact opnemen met:
Groninger Museum
Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl  050 3666510.