Groninger Museum start reeks kunstcolleges

20 juni 2016

Voor iedereen die meer wil weten over de tentoonstellingen, de collectie en het gebouw van het Groninger Museum is er nu het Groninger Museum College, een reeks van acht lezingen op vrijdagochtend. Het eerste college is op 23 september 2016. De colleges behandelen op speelse en inspirerende wijze een aantal thema’s uit de kunst(geschiedenis).

De rode draad bestaat uit de collectie van het Groninger Museum en de actuele tentoonstellingen zoals Nieuwe Wilden - Duits neo-expressionisme uit de jaren 80, Joost van den Toorn - Something to believe in en Esther de Graaf - Branching Fields. Ook de Groningse kunstenaarsvereniging De Ploeg staat op het programma. Stadsbouwmeester van de Gemeente Groningen, Niek Verdonk, neemt de deelnemers mee naar het Wall House in Groningen. Hoofd Educatie van het Groninger Museum, Steven Kolsteren, vertelt de spraakmakende museumdirecteur Frans Haks, directeur van 1978 tot 1995. Verder is er aandacht voor de borgenkaart van Theodorus Beckeringh en legt hoofd Collecties Jenny Kloostra uit wat er zoal bij komt kijken als een tentoonstelling ‘op reis’ gaat naar het buitenland. Vormgever en kunstenaar Albert Geertjes en architect Gerard Schijf vertellen over de architectuur van het gebouw en de samenwerking tijdens de bouw begin jaren 90. Het laatste college staat geheel in het teken van de wintertentoonstelling Rodin - Genius at Work, met een inleiding door algemeen directeur van het museum Andreas Blühm. 

Het volledige programma inclusief de sprekers staat vermeld op groningermuseum.nl

Data: 23 september tot en met 25 november 2016. 
Tijd: vrijdagochtend, 10.30 – 12.30 uur. 
Prijs: € 175,-. Vrienden van het Groninger Museum: € 157,50.
Inschrijven kan door via de website: https://tickets.groningermuseum.nl/ een collegekaart te bestellen. Deelnemers ontvangen een persoonlijke bevestiging

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Groninger Museum, afdeling Communicatie, PR en Marketing:
Willemien Bouwers, wbouwers@groningermuseum.nl, +31 (0)50 3666 510.
Karina Smrkovsky, ksmrkovsky@groningermuseum.nl, +31 (0)50 3666 512.