Alle Groninger Museum Vrijdagavonden

Exclusief bij Rodin - Genius at Work

-

Datum: 28 april 2017 |

Op vrijdagavond tijdens de tentoonstelling Rodin - Genius at Work ontvangen wij u met een lezing, een voordracht of performance, een Rodin-cocktail, muziek van het Prins Claus Conservatorium en een gegarandeerd rustig tentoonstellingsbezoek. 

Bekende sprekers zoals Dick Swaab, Jasper Krabbé, Ann Demeester, Eric Corton, Stephan Sanders, Erwin Olaf, Bas Haring en Freek & Hella de Jonge, vertellen over Rodin. 
Het programma start om 19.00 uur. 
De Groninger Museum Vrijdagavond wordt mede mogelijk gemaakt door GasTerra.

Tickets

Programma (onder voorbehoud).  

Datum SprekerOnderwerp
25 novemberProf. Dr. Dick Swaab‘Ons creatieve brein’.Uitverkocht 
2 decemberJasper KrabbéOver de tentoonstelling Rodin – Genius at WorkUitverkocht
9 decemberEls BuitendijkEls Buitendijk speelt Camille Claudel in de voordracht 'Camille Claudel, in de schaduw van Rodin'. 
16 decemberAnn DemeesterDemeester is directeur van het Frans Hals Museum. Zij bespreekt ‘Balzac’ en hoe Rodin andere kunstenaars inspireert.
23 decemberPeter de BruijnDe Bruijn is filmrecensent van het NRC. Hij bespreekt wat het beeld is van Rodin en Claudel in films.Geannuleerd
30 decemberMasterclassGert Sennema, Eveline van Duyl, Geert Pruiksma en Natasja Bennink nodigen u uit voor een masterclass sculptuur.Uitverkocht
6 januariTonny BeentjesBeentjes doet onderzoek naar conservering en restauratie van erfgoed aan de UvA. Hij bespreekt de restauratie van ‘De Denker’ van het Singer Museum in Laren.
13 januariHet Nationale BalletInterview met Rachel Beaujean (hoofd artistieke staf HNB) door Andreas Blühm (directeur Groninger Museum).
3 februariArnoud HollemanKunstenaar Arnoud Holleman bespreekt Rodins kunstenaarsmythe. Hij vraagt zich af wat Rodin onsterfelijk maakt en hoe beeldvorming werkt bij Rodin.
10 februariEric CortonHoe klinkt Rodin in muziek? Zanger, acteur en presentator Corton bespreekt welke muziek bij de beelden van Rodin past.Uitverkocht
17 februariStephan Sanders
Geannuleerd
24 februariNAIP Creative EnsembleHet NAIP Creative Ensemble van het Prins Claus Conservatorium onderzoekt in dit concert de beeldhouwer Rodin en het sculpturale object.
3 maartPaul MertzGeannuleerd
10 maartGeen programma
17 maartFreek & Hella de JongeDe relatie tussen Rodin en Claudel is wereld-beroemd. Freek & Hella de Jonge vertellen over de overeenkomsten en verschillen tussen de relatie Rodin & Claudel en die van hen zelf. Uitverkocht
24 maartJan Rudolph de LormDe Lorm is directeur van het Singer Museum in Laren. Hij geeft een lezing over De Denker van Rodin.
31 maartNNO KamermuziekConcert geïnspireerd door Rodin
7 aprilBas HaringFilosoof en schrijver Bas Haring vraagt zich af: Waarom is de kunst van Rodin geniaal?
14 april Trio RodinConcert, geïnspireerd door Rodin.
21 aprilPeter de RuiterKunsthistoricus en docent aan de RuG dr. Peter de Ruiter over de toenemende waardering in Nederland voor het beeldhouwwerk van Rodin vanaf 1900 tot ver in de 20ste eeuw.Geannuleerd
28 april Erwin OlafFotograaf Erwin Olaf bespreekt ‘La Penseuse’ uit zijn serie ‘Squares’ en Rodin in relatie tot zijn werk.Uitverkocht