Laat je verwonderen tijdens de herfstvakantie in het Groninger Museum

19 oktober 2015

Tijdens de herfstvakantie is er voor jong en oud weer volop te beleven in het Groninger Museum.

Ontdekkingsruimte
Vanaf zaterdag 17 oktober kun je in de splinternieuwe ontdekkingsruimte aan de slag met allerlei activiteiten die je normaal nooit zou doen. Zo mag je echte kunstwerken aanraken bij de activiteit ‘Verboden om niet te voelen’ en natuurlijk ook zelf kunstwerken maken met het spel ‘Flexibel als een kunstenaar’.

Workshop:  druksels maken zoals H.N. Werkman
Ga tijdens de familieworkshop H.N. Werkman als kunstenaar te werk en creëer je eigen kunst. Voor de nodige inspiratie bekijk je tijdens de workshop eerst de tentoonstelling H.N. Werkman (1882-1945) Leven & Werk en ga je vervolgens zelf aan de slag. Druksels maken zoals Werkman, maar dan nét even anders…
Wanneer: dinsdag 20 oktober, woensdag 21 oktober, donderdag 22 oktober en zaterdag 24 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Gratis toegang met een geldig entreebewijs voor het museum.

Wedstrijd: Ontwerp je eigen dier
In samenwerking met het JeugdCultuurfonds
Op vrijdag 23 oktober kun je meedoen met de wedstrijd ‘Ontwerp je eigen dier’ van het JeugdCultuurfonds. Van het leukste (fantasie)dier wordt een plak-tattoo gemaakt . Ze hebben al een vos, hond, uil, leeuw en vogel.  Zo lopen er straks allemaal kinderen met een plak-tattoo van het door jou ontworpen dier!
Wanneer: vrijdag 23 oktober, 12.00-16.00 uur. Gratis toegang met een geldig entreebewijs voor het museum.

GM-INSIDERS PRESENT / CD / Sounds of the Groninger Museum
Releaseparty
De jongerenvereniging van het Groninger Museum, de GM-Insiders, presenteert  op vrijdag 23 oktober vol trots de cd: 'GM-INSIDERS PRESENT / Sounds of the Groninger Museum'.
De Insiders nodigden twaalf bands en singer-songwriters uit een nummer te schrijven dat is geïnspireerd op een werk uit de tentoonstelling De Collectie. Tijdens de releaseparty spelen vijf van de deelnemende bands en singer-songwriters  verdeeld over twee locaties: I Took Your Name, KIN, Goudblad, The Rising Sun en Swinder. De avond begint in het Groninger Museum met drie optredens en een rondleiding, en wordt afgesloten met twee optredens in de Synagoge Groningen.
Wanneer: vrijdag 23 oktober vanaf 19.30 uur
Tickets zijn verkrijgbaar via http://www.groningermuseum.nl/tickets-voor-activiteiten 

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.groningermuseum.nl
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Groninger Museum: Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl
050 3666 510