Hoe doe je mee?

Logo Piece of Cake

Heel Nederland is in de ban van het bakken; zijn het geen taarten of cupcakes, dan is het wel brood of koek. Bakwedstrijden zijn populair.
Het bakken van taarten in relatie met kunst is ook niet zo vreemd. Het Britse Art Fund bijvoorbeeld riep onlangs op om eetbare versies van beroemde kunstwerken te maken.

Nu is het jouw beurt! Jong of oud, grijp deze uitdaging en bak een heerlijke Starck-taart, een smakelijke Hayon-vaas, een aromatische Studio Job-lamp of een watertandend lekkere Mendini-trap! Alles kan, zolang het gebouw maar zichtbaar is als bron van inspiratie. Iedereen kan meedoen. Er zijn twee leeftijdscategorieën: tot 16 jaar en vanaf 16 jaar. Je mag individueel of als groep deelnemen: samen bakken met vrienden, klasgenoten of familie mag dus ook.
Ook zin om mee te doen? Je kunt je tot en met 29 oktober 2014 aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier.

Finale
Na aanmelding ontvang je op 30 oktober per e-mail een uitnodiging voor de finale op zaterdag 1 november 2014 in het Groninger Museum. Dit is ook de dag dat je je taart naar het museum brengt. Vanaf 14.00 uur wordt door een deskundige jury de winnaar van de beste Groninger Museumtaart gekozen en vindt om 16.00 uur de prijsuitreiking in besloten kring plaats.

Hoe beoordeelt de jury?
De jury let op de smaak én op de vorm. Essentieel is dat de taart zichtbaar geïnspireerd is op het Groninger Museumgebouw. Dat mag een detail zijn of het hele gebouw, interieur of exterieur. Alle taarten zijn welkom: zoet of hartig, cupcakes of ander gebak. Lees van tevoren even de wedstrijdvoorwaarden.

Juryleden
In de jury zitten onder meer architect Gerard Schijf van Team 4 Architecten - de architecten die betrokken waren bij de bouw van het museum in 1994; banketbakker Klaas Rozenveld – de bedenker van de beroemde museumfriandises uit 1994; en Josee Selbach –hoofd PR en marketing van het Groninger Museum.

Prijzen
Alle prijswinnaars krijgen een privéworkshop van banketbakker Klaas Rozenveld!

  • 1e prijs: jouw taart als museumtaartje een maand lang op de menukaart van het MendiniRestaurant & Alessi Anna Gong etagère, Alessi, taartstandaard ontworpen door de Italiaanse Alessandro Mendini (architect van het Groninger Museum) & Asta, Alessi, taartschep, ontworpen door Alessandro Mendini
  • 2e prijs: Piccolo Recinto, rechthoekig dienblad, Alessi, ontworpen door Alessandro Mendini & Asta, Alessi, taartschep, ontworpen door Alessandro Mendini
  • 3e prijs: Alessi Siliconen bakvormen muffinvorm Il Tempo della Festa ontworpen door Mario Trimarchi & Asta, Alessi, taartschep, ontworpen door Alessandro Mendini


Delen

Wij zijn heel benieuwd naar wat je gaat maken en vinden het leuk om tijdens de wedstrijd jullie mooie baksels te laten zien. Maak daarom veel foto’s van jouw taart en deel deze via Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest en gebruik #pieceofcake.

 

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK.