Huisregels

Garderobe
Ter bescherming van de kunstwerken mag u in het museum geen tassen of dragers voor kinderen op de rug dragen. U wordt verzocht alle rugdragers (van ieder formaat), paraplu’s, pakjes, tassen en handtassen groter dan 30 x 35 cm in de garderobe achter te laten. Koffers, vouwfietsen en andere reisbagage worden niet geaccepteerd. Rugdragers (ook draagdoeken op de rug) voor kinderen zijn niet toegestaan. U kunt uw kind op de buik dragen, of gebruikmaken van de buggies bij de garderobe.

Camera’s
Het maken van foto’s voor eigen gebruik is alleen toegestaan in de tentoonstellingsruimtes. Het gebruik van flitslicht, selfiesticks en statieven is niet toegestaan. Als het formaat van uw camera een gevaar oplevert voor de objecten of het bezoek van anderen belemmert, kan u gevraagd worden om uw camera op te bergen.

Niet aanraken
Het aanraken van kunstwerken in het Groninger Museum is niet toegestaan.

Tekenen
Het maken van tekeningen is in de tentoonstellingsruimtes toegestaan (met potlood, niet met inkt of verf) mits uw schetsblok niet groter is dan 22 x 28 cm. Het gebruik maken van een schildersezel is niet toegestaan.

Gidsen
Het is voor externe gidsen niet toegestaan om rondleidingen te geven in het Groninger Museum.

Telefoon
Andere bezoekers van het Groninger Museum stellen het op prijs als u uw telefoon voor het betreden van de tentoonstellingsruimtes uit zet.

Eten en drinken
Het meenemen van eten of drinken naar het museum is niet toegestaan. Consumpties zijn verkrijgbaar in het MendiniRestaurant, deze mogen niet mee worden genomen naar de tentoonstellingsruimtes.

Verboden te roken
Roken is overal in het museum verboden.

Huisdieren
Het meebrengen van dieren in het museum is niet toegestaan, met uitzondering van de geleidehond.