In het museum

Waar is de tentoonstelling?
De tentoonstelling begint in Paviljoen Mendini 0 (op de eerste verdieping), hier krijgt u uw headset. Het vervolg van de tentoonstelling is een verdieping hoger in Paviljoen Coop Himmelb(l)au. Volg de bewegwijzering in het museum.

Mag ik foto's, filmpjes of geluidsopnames maken in de tentoonstelling?
Nee, dit mag niet. De rechten van de objecten zijn niet vrijgegeven. U kunt voor een tastbaar aandenken aan de tentoonstelling in de museumwinkel terecht.

Moet ik met mijn ticket in het museum nog langs de kassa?
Nee, u kunt meteen doorlopen naar de kaartcontrole bij de trap in de entreehal. U heeft een controle van het ticket op twee plaatsen in het museum: bij de trap en bij de ingang van de tentoonstelling David Bowie is. Let op: Koopt u een ticket met korting van een lidmaatschapskaart, zoals een Vriendenpas, ICOM-pas, Rembrandt kaart, CJP- of Studentenkaart? Laat uw lidmaatschapskaart zien in de entreehal van het museum. Zonder vertoon van deze kaart heeft u geen toegang.

Moet ik in de rij staan?
Het is mogelijk dat u toch nog in de rij moet staan. Wij doen uiteraard ons uiterste best om die wachttijd zo kort mogelijk te houden. Tijdens het wachten kunt u gebruik maken van de gratis Wi-Fi in het museum.

Zaal en objectteksten
De zaalteksten zijn in het Nederlands en Engels. De video's met interviews zijn in het Engels.

Mag ik de rest van het museum ook bezoeken?
Ja, u kunt ook de andere tentoonstellingen in het museum bezoeken, maar hiervoor kunt u uw bezoek aan David Bowie is niet onderbreken. Let op: tijdens openingsuren in de avond zijn alleen David Bowie is en Joris Laarman Lab open.

Zijn er rondleidingen?
Nee. Elke bezoeker krijgt een headset waarmee hij of zij individueel de geluidsfragmenten in de tentoonstelling en het unieke audiosysteem van Sennheiser kan volgen.

Is de tentoonstelling open op feestdagen?
Ja, de tentoonstelling is op 25 december, 26 december en 1 januari open van 12.00-18.00 uur.

Is de tentoonstelling op maandag open?
De tentoonstelling David Bowie is is in de schoolvakanties ook op maandag open: 21 en 28 december en 22 en 29 februari van 10.00 t/m 18.00 uur.

Kan ik iets eten en drinken in het museum?
Ja, hiervoor kunt u na uw bezoek aan de tentoonstelling terecht in het Bowie café in de laatste ruimte van de tentoonstelling David Bowie is. In het MendiniRestaurant wordt een speciaal David Bowie is menu geserveerd. Het MendiniRestaurant is van dinsdag t/m zondag open van 10.00 – 18.00 uur en ’s avonds open op van woensdag t/m zaterdag.

Mag ik de tentoonstelling David Bowie is verlaten om iets te eten en later weer naar binnen?
Nee, in deze tentoonstelling kan dat niet, in verband met de uitgegeven headsets. De bezichtiging van de tentoonstelling duurt gemiddeld 1,5 uur.