Kinderfeestje

  • foto: Niels Kim

In het Groninger Museum kun je je verjaardag vieren én op een spannende manier kennis maken met kunst. Je kunt kiezen uit twee feestjes:
Speuren in het museum
en Het museum binnenstebuiten.
Soms zijn er speciale feestjes bij een tijdelijke tentoonstelling.

Speuren in het Museum
In het museum zijn steeds weer andere kunstwerken te zien. We gaan ze samen bekijken en ontdekken waar het over gaat. Daarna mag je in het kinderatelier zelf aan de slag met verf of krijt om je eigen kunstwerk te maken.

Het Museum Binnenstebuiten
Waarom ziet het museumgebouw er uit zoals het er uit ziet? Wie hebben deze vormgeving verzonnen en wat heeft de buitenkant met de binnenkant te maken?
De rondleiding is één grote ontdekkingstocht door het hele museum. In het kinderatelier kun je vervolgens zelf aan de slag en je eigen gebouw maken.

Het kinderfeestje wordt begeleid door een museumdocent en duurt ongeveer 2 uur. In de pauze kun je cadeautjes uitpakken, worden er limonade, spekjesspies en fruitspies met knettersuiker geserveerd. De feestjes vinden plaats op woensdag- of vrijdagmiddag, zaterdag of zondag.

Leeftijd: 5 t/m 12 jaar
Duur feestje: circa twee uur
Begeleiding: museumdocent
Dagen: woensdag- en vrijdagmiddag, zaterdag en zondag
Groepsgrootte: maximaal 12 kinderen en 2 volwassenen/begeleiders

Prijs: € 80 basisbedrag, plus € 5 per deelnemend kind. Inbegrepen zijn de entree voor het museum, museumdocent, materiaalkosten, limonade en traktatie. Ouders/begeleider betalen enkel museum entree.

Aanvragen
Aanvragen kan via het aanvraagformulier. Hou rekening met een aanvraagtermijn van drie weken van te voren.