Kunstcrimineel laat sporen achter in het Groninger Museum

9 september 2015

Er is iets aan de hand in het Groninger Museum. Een kunstcrimineel heeft op enkele schilderijen sporen achtergelaten. Zijn de schilderijen ook omgewisseld en is er nog meer aan de hand? Vanaf 17 september beleven bezoekers het Groninger Museum vanuit de ogen van een detective met de nieuwe interactieve game Echo. In deze spannende game werkt de bezoeker voor de Internationale Kunst Politie Dienst.

Tablet en iPod
De game is voor iedere bezoeker beschikbaar via een iPod en tablet, verkrijgbaar bij de informatiebalie van het museum. Twee personen spelen het spel met elkaar. Op die manier kunnen mensen die het museum individueel bezoeken ook in contact komen met anderen.

Lancering game tijdens Holland Web Week
De lancering van Echo vindt plaats tijdens het vierdaags ICT-festival Holland WebWeek. Op donderdag 17 september vertellen Janneke Stelpstra van het Groninger Museum en Friso Roolvink van Critical Bit over de totstandkoming van de game. De presentatie begint om 14.30 uur in Simplon, Boterdiep 69, Groningen. Aanmelden via Holland WebWeek

Realisatie
De game is ontwikkeld door het creatieve multimediabureau UBUB en de start-ups Trailhead en Critical Bit uit Leeuwarden met steun van Fonds21.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
U bent van harte welkom om de game te testen in het museum. Neem contact op met Willemien Bouwers: wbouwers@groningermuseum.nl 050-3666 510.