Leerlingen Maartenscollege exposeren in Groninger Museum

12 mei 2014

• Giulia Nicolai, ‘’Monterosso”
  • Thijs Brockotter, “River Kwai”
  • Wineke Edel, “The Ardeche”
  • Ardin Bergh, “Vino”
  • Isabelle Ottes, “Pixaleted Apples”

In het Groninger Museum waren 25 schilderijen te zien van leerlingen van het Maartenscollege uit Haren. Op zondag 18 mei 2014 werden deze en andere werken geveild tijdens de benefietmiddag voor UNICEF. Het Groninger Museum, het Dagblad van het Noorden en IKEA organiseren de veiling in het kader van de tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet. Ruim 700 leerlingen van het Maartenscollege maakten een schilderij ten bate van UNICEF !

Benefietveiling
De veiling werd geleid door veilingmeester Johan van der Hende. Er zijn muzikale optredens van singer-songwriter Suze Linnet (18 jaar) en van een ensemble uit het Haydn Jeugd Strijkorkest. Ook worden tijdens deze feestelijke middag de winnaars bekendgemaakt van de wedstrijd Kinderen schilderen voor UNICEF. De presentatie wordt verzorgd door UNICEF –ambassadeur Sipke Jan Bousema.

Inspiratie
Ruim 1100 kinderen maakten een schilderij voor dit project, waarbij zij zich lieten inspireren door de landschappen en stillevens uit de tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet.