Liaisons Dangereuses in Vera Groningen

In het begin van de jaren ’80 was er een vrij levendige scene in de poppodia van Groningen op het gebied van new wave en (post-)punk, en dus ook de Duitse variant hier van: Neue Deutsche Welle. Deze muziekstroming ontstond tegelijk met, en is deels gerelateerd aan, de kunststroming Nieuwe Wilden. Met name Vera Groningen had in die tijd veel bands uit deze hoek op het programma staan.

Neue Deutsche Welle was dus niet bepaald onbekend in Groningen. Van de concerten in de muziekcentra is in het Poparchief Groningen veel moois terug te vinden, zoals dit affiche. Op 21 oktober 1982 trad het Duitse Liaisons Dangereuses op in Vera Groningen en stonden ze op nummer 47 in de Vera Poll van dat jaar.

Met Krishna Goineau als zanger scoorde de band in 1982 een underground hit met de single "Los Niños del Parque". Deze kun je hier beluisteren.

In de Vera Poll van 1982 kwamen ook veel andere bands uit de NDW voor, zoals Fehlfarben, Malaria, en Andreas Dorau und die Marinas.

Benieuwd geworden? En zit je op Twitter, Facebook, Instagram of Pinterest? Elke donderdag posten wij een kunstwerk, affiche, of albumcover onder de titel ‪#‎WirSindDieWilden‬.

Wir sind die Wilden is een samenwerking van het Groninger Museum met het Poparchief Groningen