Marga Weimans, City Life, 2012

City Life, 2012
Katoen, zijde, satijn, ijzer, hout, digitale print
Collectie Groninger Museum
Wandillustratie in samenwerking met Jeroen Koolhaas, Barend Koolhaas en Aura Luz Melis

Amsterdam Fashion Week 2012 opende met de presentatie van de collectie City Life. De collectie bestaat uit klassieke volumineuze jurken met opvallende grafische prints. Deze prints zijn afgeleid van architectonische elementen of bouwmaterialen zoals spaanplaat.
De collectie vertelt het verhaal van een imaginaire klant, die geheel in het nieuw gestoken het denkbeeldige modehuis van Weimans verlaat voor een wandeling door de stad. Naast de prints verwijzen ook andere onderdelen naar stedelijke elementen, zoals de stalen frames die de jurken omgeven, maar ook constructie van de jurken zelf en de schoenen met torenhoge plateauzolen die  schoenontwerper Jan Jansen ontwierp (in deze installatie niet te zien).
Het idee van de stadswandeling is sterk geïnspireerd op het 19e eeuwse concept van de flaneur; een wandelende figuur die de stad verkent om te zien en gezien te worden. Tegelijkertijd gaat City Life over de obsessie voor de mode en de accessoires die haar volgers slaven maakt en die mode als een last meezeulen. Deze informatie hoort bij zaal 2 van de tentoonstelling Marga Weimans Fashion House.