Material World: Iris van Herpen

Iris van Herpen (1984) is één van de spraakmakendste jonge ontwerpers van ons land. Iedere nieuwe collectie is voor haar een stap verder in techniek en moderesearch. Van Herpen studeerde Fashion Design aan ArteZ Academie Arnhem, een bewuste keuze omdat daar veel aandacht voor materiaal en techniek is. De stukken van Van Herpen die te zien zijn in Material World in het Groninger Museum zijn handgemaakte lederen jurken met veel detail, die niet in één blik te vangen zijn.

Het Groninger Museum verwierf dertien outfits afkomstig uit zes verschillende collecties: Chemical Crows, Refinery Smoke, Mummification, Synthesia, Radiation Invasion en Crystallization. Komend voorjaar krijgt Iris van Herpen haar eerste grote solotentoonstelling in het Groninger Museum.
De originele stukken in de tentoonstelling Material Wordl zijn geshowd in Londen en Amsterdam en komen uit de collecties:

Mummification, Radiation Invasion, Synesthesia en Chemical Crows

Lees het hele interview met Iris van Herpen in het Museummagazine.