Mix Match Museum

We zijn er uit!

Lost and Found is de zelfgekozen titel voor de tentoonstelling van Elvira Visser (25) uit Nijmegen. Elvira nam deel aan het project Mix Match Museum: een online platform waar bezoekers uit 300 objecten van verschillende musea een eigen expositie konden samenstellen. De keuze van Elvira was een van de beste inzendingen en is daarom vanaf 18 april 2015 te zien in het Groninger Museum.

Elvira koos als thema Lost and Found: de objecten hebben te maken met een plek zoeken en een plek vinden. Voor haar staat dit symbool voor de levensfase waarin ze zich bevindt: een fase waarin je op zoek bent naar wat je wilt.  Haar selectie bevat onder andere twee foto’s gemaakt door Anton Corbijn, het schilderij Landschap bij Hardricourt van Auguste Herbin en het Mens erger je niet van Rob Scholte. Het is een mix van schilderkunst, historische objecten, fotografie en video/audiokunst.
Elvira overlegt samen met de conservatoren van het Groninger Museum hoe de tentoonstelling wordt ingericht. Geïnteresseerden kunnen meekijken achter de schermen via de blogs die alle musea bijhouden op www.mixmatchmuseum.nl

Mix Match Museum

Uit ruim 670 hele mooie, verrassende, gekke en ontroerende voorstellen voor tentoonstellingen hebben het Amsterdam Museum, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, Museum Boerhaave in Leiden, Museum TwentseWelle in Enschede, het Van Abbemuseum in Eindhoven en het Groninger Museum hun favorieten gekozen. Mix Match Museum is een samenwerking tussen het Amsterdam Museum, het Groninger Museum, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, Museum Boerhaave in Leiden, Museum TwentseWelle in Enschede en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Deze bijzondere samenwerking brengt diverse collecties bij elkaar die gezamenlijk een dwarsdoorsnede van Collectie Nederland vormen. In totaal zijn er 669 exposities aangemaakt door het publiek. De zes gekozen tentoonstellingen zijn vanaf Museumweek 2015 te zien in de deelnemende musea. De tentoonstelling van Elvira Visser is te zien tot en met 21 juni 2015.

Mix Match Museum wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN. Stichting DOEN over het project:

Met een bijdrage van de BankGiro Loterij geeft DOEN vorm aan Mix Match Museum. Vernieuwend aan dit initiatief is de inhoudelijke samenwerking en het opnieuw waarderen van de Collectie Nederland door het publiek zelf. Dat maakt deze samenwerking een bijzondere manier van DOEN.

  Stichting DOEN