Mondriaan Fonds ondersteunt aankopen Groninger Museum

28 oktober 2015

Het Groninger Museum is verheugd dat het Mondriaan Fonds ook voor de periode 2016/2017 weer een belangrijke financiële bijdrage levert aan de aankopen moderne en hedendaagse kunst. In de afgelopen jaren heeft het Mondriaan Fonds waardering getoond voor het avontuurlijke aankoopbeleid van het Groninger Museum op het gebied van hedendaagse kunst, mode en design. Mede dankzij de ruimhartige ondersteuning door het Mondriaan Fonds kon het  Groninger Museum een aantal talentvolle Nederlandse kunstenaars en ontwerpers aan zich binden, waardevolle collecties van hun werk opbouwen en meehelpen aan hun presentatie op het internationale podium. Zo zijn bijvoorbeeld veel schitterende outfits van de jonge modeontwerper Iris van Herpen aangekocht, die in de komende jaren een tournee langs belangrijke Amerikaanse musea zal maken.

• Escapism, Iris van Herpen, januari 2011, collectie Groninger Museum, foto: Bart Oomes
  • Mondriaan Fonds