Museum Magazine, nr. 01, 2011, Material World

• Museum Magazine, nr. 01, 2011, Material World

Material World. Kunst, Design en Mode
De tentoonstelling bevat werken van Pieke Bergmans, Nacho Carbonell, Iris van Herpen, Maartje Korstanje, Joris Laarman, Alon Levin, Karen Sargsyan en Marga Weimans. In hun werk speelt het materiaalgebruik en (experimenteel) materiaalonderzoek een belangrijke rol. Veel werken zijn speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling.

Chi Peng
Me, myself and I is eerste grote solotentoonstelling van Chi Peng (1981) buiten China. Deze is tevens aanleiding voor het Groninger Museum tot een grote aankoop van zijn werk.

De Ploeg en het naoorlogse modernisme.
De archieven en documentatie over De Ploeg zijn toegankelijk gemaakt voor een groot publiek.

Famille Verte
De 19de-eeuwse Franse naam ‘famille verte’ heeft betrekking op een specifiek soort Chinees export porselein uit het eind van de 17de en begin van de 18de eeuw. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van het rijke bezit aan famille verte in het Groninger Museum, het Princessehof in Leeuwarden, Museum Boymans, het Rijksmuseum Amsterdam, het Haags Gemeentemuseum en de Van Diepen Collectie in Slochteren.

En verder...
JuniorClub, Kijkdozenwedstrijd, De Nacht van Kunst en Wetenschap, Vrienden van het Groninger Museum
De Menkemaborg om Uithuizen.
Rondleidingen, arrangementen en zaalverhuur

Museum Magazine, nr. 01, 2011, Material World

Museum Magazine, nr. 01, 2011, Material World (.PDF)