Museum Magazine, nr. 1, 2013, FUCK OFF 2

Er is helaas een fout ontdekt in het magazin, de tentoonstelling Fuck Off 2 is niet te zien tot 27 november 2013 maar tot 21 november 2013. Onze excuses voor de verwarring.

U kunt het volledige magazine onder aan deze pagina downloaden.

Inhoudsopgave
Fuck Off 2
13 jaar na de eerste Fuck Off tentoonstelling in Shanghai, die liet zien hoe eigentijdse Chinese kunstenaars zich afzetten tegen de autoriteiten, is er een nieuw overzicht van meer dan dertig jonge Chinese kunstenaars. Ditmaal in het Groninger Museum. De tentoonstelling werd samengesteld door Ai Weiwei, Feng Boyi (curatoren van Fuck Off) en Mark Wilson, chief curator van het Groninger Museum. Wat behelst de uitnodigende titel Fuck off?

Vrouwen van de Revolutie
Was de avant garde vrouwelijk? Welke rol speelden de vrouwelijke kunstenaars in het begin van de 20ste eeuw?

Capita Selecta
De eigen collectie beeldende kunst van het Groninger Museum vanaf de jaren tachtig tot nu: een bijzondere collage. Kent u de hoogtepunten?

Schenking Henk van Os
Een levenslange fascinatie met het Groninger Museum resulteerde in deze schenking. Elk werk heeft een persoonlijk verhaal.

De Groninger familie Oppenheim
Een beeld van de Joodse gemeenschap aan de hand van twee portretten.

Diane KW, At World’s End
Diane KW, keramiste uit Hawaii, verbindt op een verrassende manier de eigen tijd met oude stukken porselein van het VOC schip De Geldermalsen.

Het verdronken land is vruchtbaar
Een overzicht van bodemschatten van de noordelijke provincies. Waarom is het land verdronken?

Vooruitblik:
Gas en licht
Jaime Hayon

Educatie
Wat zijn kijkwijzers? Wie zijn de GM insiders en welke cursussen en workshops zijn er?

Poëzie

Time Shift festival
De Nacht van Kunst en Wetenschappen

De Menkemaborg