De Basis - Stigmata

Muziektour 'Hoogtepunten uit de eigen collectie'

De Basis maakte een liedje bij Montagne Miracolate van Enzo Cucchi:
"Wat ons aanspreekt in dit kunstwerk zijn het mysterieuze Karakter van het werk en de golvende energie die het uitstraalt. De bergen, wolken en handen lijken met elkaar in verbinding te staan, alsof er een wisselwerking van onzichtbare krachten tussen hen plaatsvindt. Zo’n mysterieuze krachtuitwisseling ervaren wij zelf ook als we gezamenlijk muziek maken en dolen door een glooiend landschap van ontastbare geluidsgolven."

De Basis, opgericht in januari 2009 in Leeuwarden, bestaat uit zes man die muziek maken met een gezamenlijke visie: “Nederlandstalige rock/hiphop met no-nonsense/filosofische teksten en een experimentele sound”. Hun eerste EP, De Basis, is één geheel, de nummers vloeien in elkaar over en het begin van opener De Basis is het einde van afsluiter Terug, wat de plaat een echt compleet gevoel geeft.
De band bestaat uit: Ico Balt – zang, Jelle Gietema –drums, Atser Damsma – toetsen, Marcel Caron - synths / sounds / samples, Jelmer Haringsma – gitaar, Bonne van der Wal – basgitaar.

Inspiratie:
Enzo Cucchi
Montagne Miracolate,
1981
houtskool op papier/doek,
278 x 406 cm

  • Enzo Cucchi - Montagne Miracolate
  • De Basis