Muziektour - Info

Wegens groot succes is ook bij de tentoonstelling 'Hoogtepunten uit de eigen collectie' gekozen voor een nieuwe muziekaudiotour. Hierop zijn tijdens het tentoonstellingsbezoek op een mediaspeler liedjes te horen, die speciaal bij de kunstwerken uit de eigen collectie zijn gemaakt.

Het Groninger Museum ging hiervoor op zoek naar artiesten die zelf vaak een passie hebben voor de relatie tussen kunst en muziek én die vanuit dezelfde mentaliteit werken als het Groninger Museum: prikkelend en tot meningsvorming uitdagend.
Binnen- en buitenlandse artiesten, bekende en onbekende talenten zijn uitgenodigd om de muziek te verzorgen. Emily Jane White, Flux, Goslink en veel andere bands en singer-songwriters doen hier aan mee.
Voorproefjes van de nieuwe liedjes zijn te beluisteren op de Myspace-pagina van het Groninger Museum.

Optredens
Veel artiesten die een liedje maken voor de muziekaudiotour komen optreden in het Groninger Museum.

Myspace
Sinds kort heeft het Groninger Museum een nieuw online kanaal om muziekproducties te laten zien en horen: Myspace. Op deze pagina staan alle liedjes die afgelopen zomer door bands als Fixkes, Audiotransparent en The Great Park werden gemaakt bij kunstwerken uit de collectie van het Groninger Museum. De liedjes waren tijdens de tentoonstelling te beluisteren via een mediaspeler.

Beluister de audiotour bij de tentoonstelling 'Hoogtepunten uit de eigen collectie' om de resultaten te horen van:

• B. C. Fitzpatrick
  • The Weepies
  • Willard Grant Conspiracy
  • You are Plural

Op Myspace vind je voorproefjes van de songs.