Lucky Fonz III, Janne Schra en Hans Aarsman in Groninger Museum tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap

19 mei 2016

Op zaterdag 4 juni staat de binnenstad van Groningen weer in het teken van De Nacht van Kunst & Wetenschap: een crossover festival vol wetenschap, kunst, theater, workshops en muziek. Het programma van het Groninger Museum zit bomvol artiesten en kunstenaars, maar biedt ook een virtual reality ‘paintlab’, een talkshow en een rondleiding door de tentoonstelling Nieuwe Wilden.

Lucky Fonz III
Lucky Fonz III is de eigenzinnige troubadour die bekend werd met nummers als ‘Ik heb een meisje’ en ‘Jongens’. Zijn liedjes grenzen aan cabaret en hebben altijd iets verrassends in zich. Op zijn nieuwe Nederlandstalige album ‘In Je Nakie’ laat hij zien dat hij als artiest gemakkelijk smartlappen, hip-hop, folk, drum ’n bass en happy hardcore samen kan voegen tot een logisch geheel. Het resultaat is fris, brutaal, eerlijk, bitterzoet en presenteert Lucky Fonz III zoals je hem nog nooit eerder hebt gehoord.

Janne Schra
Janne Schra is een bekende naam in de Nederlandse muziekscene. In 2006 brak ze door met haar band Room Eleven. Toen die in 2010 uit elkaar viel besloot ze solo verder te gaan. Haar nieuwe album PONZO staat vol met opzwepende, aanstekelijke popliedjes en is geproduceerd door haar vriend Torre Florim van De Staat. Samen hebben ze de plaat opgenomen in hun eigen woonkamerstudio, tussen de klimplanten en onder toeziend oog van hun dikke rode kater.

Hans Aarsman
De bezigheden van fotograaf en schrijver Hans Aarsman laten zich het beste omschrijven als veldwerk. In diverse theaters in Nederland staat hij dit jaar met een onemanshow Zelf Weten. Iedere donderdag in de Volkskrant en iedere zaterdag in De Tijd staat de Aarsman Collectie, waarin hij als een detective met een loep boven foto’s hangt. Voor De Nacht stort hij zich op ons thema het hart, zodat je een spannende combinatie van Hans’ kijk op de wereld met het hart kunt verwachten.

Claudy Jongstra
Claudy Jongstra, de ongekroonde koningin van het vilt, creëert kunstwerken en architecturale installaties van stoffen materialen. Haar grote internationale doorbraak vond plaats toen zij door de kostuumontwerper van de Star Wars film The Phantom Menace werd benaderd om Jedi kostuums te maken. Sindsdien heeft de ontwerpster samengewerkt met nationaal en internationaal vermaarde kunstenaars, modeontwerpers en architecten en is haar werk opgenomen in belangrijke (inter)nationale museumcollecties.

Talkshow Kunstspot
Kunstspot is hét online-platform voor de professionele beeldende- en toegepaste kunst in Groningen. Presentatoren Peter Dicke en Rosa Timmer geven je in hun talkshow verdieping in het programma van de Nacht.

Virtual reality paintlab
In het virtual reality paintlab van Lab4242 kun je al je creativiteit kwijt zonder vies te worden: schilderen, boetseren, graffiti spuiten op een Volkswagenbusje en zelfs je eigen selfies bewerken.

De zevende editie van De Nacht van Kunst & Wetenschap is op zaterdag 4 juni van 19.30 tot diep in de nacht. Het volledige programma in het Groninger Museum en andere locaties is te vinden op www.denachtvankunstenwetenschap.nl

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie en Marketing van De Nacht van Kunst & Wetenschap:

Milou de Boer, milou@denachtvankunstenwetenschap.nl.