Nieuwe website

Het Groninger Museum is gerevitaliseerd, maar ook de website van het Groninger Museum is compleet vernieuwd. Precies 6 jaar geleden was er voor het laatst een grote verandering aan groningermuseum.nl en vanwege de snelle technologische ontwikkelingen van afgelopen jaren was het tijd voor een online ommezwaai.

Look & Feel
De vernieuwde website moet de ‘look & feel’ van het museum overbrengen op de online weergave. Met groot beeldmateriaal en een nieuwe manier van navigeren -Bezoeken, Ontdekken, Leren, Kopen- willen we dit benadrukken. En is u de langzaam veranderende kleur al opgevallen? De website is geen moment hetzelfde!

De nieuwe indeling
Door middel van de nieuwe manier van navigeren willen we u op een intuïtievere manier kennis laten maken met wat het museum te bieden heeft. Hieronder vindt u een korte samenvatting welke informatie u onder de verschillende kopjes kunt verwachten.

Bezoeken
Onder ‘Bezoeken’ vindt u alle praktische informatie bij uw bezoek aan het Groninger Museum: Algemene bezoekersinformatie, Rondleidingen, Activiteiten en Zaalverhuur.

Ontdekken
Via het kopje ‘Ontdekken’ laten we u kennis maken met de vele facetten van het museum: tentoonstellingen, collecties, gebouw, activiteiten, museummagazine en de GMcollector.

Leren
‘Leren’ bevat alle informatie over onze Educatie-afdeling, maar u vindt hier ook informatie over de collecties, het gebouw, de GMcollector, de JuniorClub en het Info Center.

Kopen
Onder ‘Kopen’ vindt u onder meer onze webshop, maar hier staat ook informatie over boekuitgaven, zaalverhuur, het museummagazine, de museumwinkel, Online Tickets en de Giftcard.

[imagefield_assist|fid=161|preset=slideshow|lightbox=true|title=Schermafbeeldingen website Groninger Museum|desc=|link=none|align=left|width=584|height=353]

GMcollector
Naast de nieuwe website voor het Groninger Museum is er ook een website gelanceerd voor de GMcollector. Met de GMcollector kunt u een speciale sleutelhanger langs een ontvanger bij een kunstwerk halen en daarmee slaat u het kunstwerk op in uw persoonlijk bibliotheek.
Meer informatie over de GMcollector vindt u hier.

‘Social Media’
In 2010 is er hard gewerkt aan de uitrol van informatie via diverse ‘social media’, zo zijn we begonnen met twitteren en zijn er filmpjes te vinden via YouTube en Vimeo. In de nieuwe site werkt dit ook de andere kant op: op de homepagina vindt u onze laatste tweets (berichten van Twitter) en bij sommige pagina’s staan video’s met betrekking tot dat artikel.

Een compleet overzicht van ‘social media’ waarop het Groninger Museum actief is vindt u onderaan elke pagina in de vorm van kleine icoontjes.

Verdere ontwikkelingen
Bij de lancering van de website is alleen de meest belangrijke en recente informatie gepubliceerd. De doorontwikkeling van de nieuwe site zal zeker tot het voorjaar van 2011 in beslag nemen. Zodoende kan het zijn dat informatie die u zoekt nog niet beschikbaar is, dit gaat dan onder andere over gearchiveerde artikelen.

Vragen en opmerkingen
Heeft u naar aanleiding van de nieuwe website vragen en opmerkingen? Dan kunt u deze mailen naar webmaster@groningermuseum.nl.


Realisatie
Rudo Menge en Martijn Halie van Menge ontwerp en Studio Pek & Veren (concept & ontwerp).
Sybolt Ettema, Paul van Dam, Maarten van Maarschalkerweerd, Seb van Deursen, Rene Bakx en Gerard van Helden (concept, interactie & technologie).
Annetje de Boo en Niels Kim van het Groninger Museum (concept & content).
IJsfontein (GMcollector).

Met dank aan: medewerkers van het Groninger Museum, Vrienden van het Groninger Museum, Stichting de Ploeg en alle sponsoren en begunstigers.