Je weet niet wat je ziet in de voorjaarsvakantie in het Groninger Museum

19 februari 2015

Tijdens de voorjaarsvakantie is er voor jong en oud veel te beleven  in het Groninger Museum.

GM-Insiders: Muziek & Museum
De vakantie beginnen met een feestje? Kom dan vrijdagavond naar Muziek & Museum, georganiseerd door de GM-Insiders.  Het wordt een avond vol gitaren, live muziek en een workshop Action Painting, geïnspireerd op de tentoonstelling De mythe van de elektrische gitaar. De avond wordt afgesloten met een gezellige borrel.
Datum: Vrijdag 20 februari
Tijd: 20.00 tot 22.25 uur
Kosten: €3,00, gratis voor leden van de GM-Insiders

Elke zondag: Instaprondleiding
Iedere zondagmiddag  kun je een instaprondleiding volgen door de tentoonstelling Het geheim van Dresden – Van Rembrandt tot Canaletto. Een kaartje is op de dag zelf verkrijgbaar bij de kassa. Reserveren is niet nodig.
Tijd: Zondag 14.00 uur
Kosten: €3,00 (exclusief museumentree), kinderen tot 16 jaar gratis

Workshop: Je weet niet wat je ziet
Is het een zeemonster? Een grote tor? Of een nest van een prehistorisch dier? Je weet niet wat je ziet in de tentoonstelling van Maartje Korstanje. Na het bekijken van de tentoonstelling maken bezoekers van verrassende materialen hun eigen fantasiedier. De workshop is voor alle leeftijden.  Aanmelden is niet nodig.
Data: Dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 februari
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: €2,50 (exclusief museumentree)

Zondagochtendconcert
Op zondag 1 maart verzorgen getalenteerde studenten van het Prins Claus Conservatorium weer een zondagochtendconcert. Dit keer spelen Naiara Ijurko Risco, Peter van der Zwaag en Tatsiana Khaleva, studenten van Johan Hoffman, prachtige klavecimbelmuziek. Het concert is onderdeel van een reeks zondagochtendconcerten op elke eerste zondag van de maand. Kaarten zijn op de zondagen zelf verkrijgbaar bij de kassa.
Datum: Zondag 1 maart
Tijd: 11.00 tot 12.00 uur
Kosten: €5,00 (exclusief museumentree)

Speurtochten
Speciaal voor kinderen heeft het Groninger Museum een speurtocht door Het geheim van Dresden (6 t/m 12 jaar) en de Art Trek (7 t/m 12 jaar). Aan de hand van allerlei opdrachten zoeken en kleuren zij hun weg door de tentoonstelling en door het museum. De speurtocht is gratis af te halen en de Art Trek is voor €2,50 te koop bij de informatie.

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur.