Groninger Museum LIVE! Muziek & kunst smelten samen

11 maart 2015

Vrijdag 20 maart wordt een avond vol kunst, muziek en film in het Groninger Museum. De Amerikaanse band Alameda, uit Portland, die ook eerder in het Groninger Museum speelden treedt op. Frontman Stirling Myles en celliste Jessie Dettwiler geven een intiem concert met een combinatie van folk, pop, kamermuziek en klassieke muziek. Daarna geeft filmkenner Hans Minkes een lezing over poëzie in films.

Richard Bolhuis sluit de avond af met de presentatie van zijn nieuwe experimentele installatie: Twilight. De afgelopen jaren heeft Bolhuis regelmatig installaties gepresenteerd in het Groninger Museum. Ook nu wordt het spectaculair: de installatie bestaat uit hypnotiserende film loops, geluidsinstallaties en improvisatie van het door Bolhuis opgerichte collectief House of Cosy Cushions, dat op deze avond naast Bolhuis uit Saskia Meijs en Bastian Teeuwen bestaat.
De avond duurt van 19:30 tot 22:00 uur. De entree is €5,00. Tickets zijn verkijgbaar via www.groningermuseum.nl  of op de avond zelf aan de deur.
-------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/PR/Marketing:
Willemien Bouwers    wbouwers@groningermuseum.nl    050-3666 510