Eerste druk boek H.N. Werkman. Leven & Werk nu al uitverkocht

8 juli 2015

De eerste druk van het boek H.N. Werkman (1882-1945) Leven & Werk is uitverkocht. Er zijn al ruim 5000 exemplaren van het boek verkocht. De tweede druk is inmiddels onderweg.

Het boek H.N. Werkman 1882-1945. Leven & Werk is een biografie in beeld. Het oeuvre en het levensverhaal van Werkman zijn gebundeld in tien hoofdstukken, verdeeld in honderd beknopte episodes en vele afbeeldingen. Zijn grafische achtergrond, de economische omstandigheden, het kunstleven in Groningen, de internationale avant-garde en de oorlogsjaren: het unieke van Werkman ligt in de manier waarop hij al deze draden vervlocht in zijn werk. Volgend jaar, zeventig jaar na zijn dood, is het boek het uitgangspunt voor de grote Werkmantentoonstelling in het Groninger Museum, en de kapstok voor een cultureel programma in stad en provincie Groningen.

H.N. Werkman 1882-1945. Leven & werk is een initiatief van het Groninger Museum en de Stichting Werkman 2015, uitgegeven door WBOOKS. De redactie is verzorgd door kunsthistorica Anneke de Vries, gastconservator Jikke van der Spek, bibliothecaris en auteur Doeke Sijens en Mariëtta Jansen, conservator bij het Groninger Museum. Verder werkten mee:  Doede Hardeman, conservator moderne kunst in het Gemeentemuseum Den Haag; Ronald Ohlsen, neerlandicus en schrijver; Henk van Os, Universiteitshoogleraar Kunst en Samenleving aan de Universiteit van Amsterdam; Han Steenbruggen, directeur-conservator van Museum Belvédère te Heerenveen-Oranjewoud; Peter Vroege, bestuurslid van Stichting Werkman 2015 en bedenker van het boekconcept; Mieke van der Wal, werkzaam bij het Drents Museum in Assen; Martin Werkman, de oudste kleinzoon van M.H. Werkman (1884-1953), de jongste broer van Werkman; en Claartje Wesselink, universitair docent bij de vakgroep Cultuurgeschiedenis van Europa aan de Universiteit van Amsterdam.
Het rijk geïllustreerde boek bevat 256 pagina’s en is verkrijgbaar bij de boekhandel en de museumwinkel voor de prijs van € 29,95.