Voorverkoop tickets voor Bowie- blockbuster begint

26 augustus 2015

Vrijdag 28 augustus om 9.00 uur start de voorverkoop voor de tentoonstelling David Bowie is in het Groninger Museum.  De grote belangstelling uit binnen- en buitenland is voor het museum reden om nu al te beginnen met de verkoop. David Bowie is is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit onze tijd.

Het museum is tijdens David Bowie is iedere dag een uur langer open. Ook tijdens de feestdagen, op vrijdagavond en op maandagen in de schoolvakanties is het museum geopend.  Voor het eerst maakt het museum gebruik van time slots, om zo teleurstellingen en lange wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen. 

David Bowie is startte in 2013 in het Victoria & Albert Museum in Londen en was daarna te zien in  Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago, Parijs en Melbourne. Groningen is de laatste venue in Europa. De expositie trok wereldwijd al meer dan een miljoen bezoekers.

In deze zinnenprikkelende multimediale ervaring zijn meer dan 300 objecten uit het persoonlijke archief van David Bowie te zien. Bowie bewaarde handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s, ontwerpen van albums en ander zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar. De expositie presenteert hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur.

De geavanceerde geluidstechnologie, zoals die ook bij toneelensceneringen, animaties en video-installaties wordt gebruikt, creëert een meeslepende reis langs de artistieke invloeden van David Bowie. De multimedia en headsets van de tentoonstelling worden verzorgd door Sennheiser.

David Bowie is is in het Groninger Museum van 11 december 2015 tot en met 13 maart 2016. Totdat de tentoonstelling op 11 december opent, zijn tickets alleen online verkrijgbaar via www.davidbowie-groningen.nl

 

----------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing:
Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl 050-3666510