Groninger Museum ontvangt 200.000e bezoeker van 2016

6 juli 2016

Het Groninger Museum heeft vandaag haar 200.000e bezoeker mogen ontvangen. Dat is evenveel als het totaal aantal bezoekers in 2015. Het museum dankt dit succes mede aan de tentoonstelling David Bowie is. De laatste keer dat dit bezoekersrecord halverwege het jaar al was behaald was in 2002, toen de tentoonstelling van de Russische schilder Ilya Repin te zien was.

De 200.000e bezoeker was de 25-jarige Valerie Hagen uit Purmerend. Zij ontving een bos bloemen en de catalogus van de tentoonstelling Nieuwe Wilden – Duits neo-expressionisme uit de jaren 80 uit handen van Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, en Karina Smrkovsky, hoofd communicatie, PR en marketing.
Valerie Hagen: ‘Toen ik in vwo 5 zat ben ik eens met school naar het Groninger Museum geweest. Ik vond het toen een heel mooi museum. Vanochtend had ik een vergadering in Groningen en dacht: hé, dit is een mooie kans om weer eens naar het museum te gaan.’
Na haar bezoek liet Valerie weten vooral te hebben genoten van de fotografie en de werken van Viktor & Rolf in de tentoonstelling Capita Selecta.

Een zomerprogramma vol diverse exposities
Op dit moment toont het Groninger Museum zes tentoonstellingen naast de vaste collectie. Liefhebbers van expressieve schilderkunst kunnen terecht bij de tentoonstelling Nieuwe Wilden - Duits neo-expressionisme uit de jaren 80. Kristische en humoristische beeldhouwwerken zijn te bezichtigen in Joost van den Toorn - Something to believe in. Wonderbaarlijke constructies van materialen als karton, ijzerdraad, aluminiumfolie, tape en cellofaan staan in het Coop Himmelb(l)aupaviljoen in Esther de Graaf – Branching Fields. Aquarellen en tekeningen vormen de expositie De Vrienden van Mesdag. Het Groninger erfgoed staat centraal in Theodorus Beckeringh en zijn borgenkaart en in Capita Selecta is een keuze te zien uit de veelzijdige collectie hedendaagse kunst van het Groninger Museum. Werken van onder anderen Ai Weiwei, Andy Warhol en Viktor & Rolf zijn hier te bewonderen.

Wintertentoonstelling over Rodin
Op 19 november opent Rodin – Genius at Work voor publiek, een tentoonstelling over de legendarische beeldhouwer Augustus Rodin (1840-1917). Deze grootste tentoonstelling ooit in Nederland over Rodin toont niet alleen ruim 120 beelden en 20 werken, maar laat daarnaast het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken. Zo zullen ook De Denker, De Kus en Balzac niet ontbreken.

  • Van links naar rechts: Andreas Blühm, Valerie Hagen, Karina Smrkovsky