Nordic Art. Ivar Arosenius: ‘Het meisje aan de deur. Interieur van de kunstenaarswoning’

• Ivar Arosenius, ‘Het meisje aan de deur. Interieur van de kunstenaar', 1908, Nationalmuseum, Stockholm

Ivar Arosenius streefde ernaar een persoonlijke vorm van artistieke expressie te vinden. Hij liet zich onder andere inspireren door de woeste natuur van Värmland in centraal West-Zweden. Maar ook door zaken als Zweedse volkskunst, Perzische miniaturen, middeleeuwse kunstnijverheid en de Italiaanse renaissance.
Arosenius dankt zijn populariteit aan zijn illustratiewerk en aquarellen. Zijn artistieke doorbraak kwam een jaar na zijn vroegtijdige dood. Het meisje aan de deur. Interieur van de kunstenaarswoning maakte Arosenius in 1908.

Ivar Arosenius 1878-1909
Het meisje aan de deur. Interieur van de kunstenaarswoning
Olieverf op doek, 61 × 42 cm
Nationalmuseum, Stockholm www.nationalmuseum.se