Opdracht schilderwedstrijd

LET OP: DE SCHILDERWEDSTRIJD IS AFGELOPEN. JE KUNT NIET MEER MEEDOEN.

 

De opdracht     
Zou je ook wel een kunstenaar willen zijn? Dit is je kans! In het Groninger Museum is nu de tentoonstelling Natural Beauty te zien. Met prachtige landschappen en stillevens van beroemde kunstenaars. In het familie-atelier in het museum kun je zelf aan de slag om een mooi landschap of stilleven te maken. Dit mag je natuurlijk ook thuis of ergens anders doen. De bedoeling is dat je iets uit jouw eigen leven toevoegt aan het schilderij, bijvoorbeeld het huis waarin je woont, je huisdier, of iets anders. Als je meedoet, maak je kans op mooie prijzen. Alle schilderijen worden verkocht waarbij de opbrengsten voor UNICEF zijn. Dus met jouw schilderij kun je kinderen in arme landen helpen!  

Wanneer kun je schilderen in het familie-atelier?
Het familie-atelier is open op zaterdag, zondag en tijdens de schoolvakanties. Van 11 tot 16 uur. Het familie-atelier bevindt zich in het Coop Himmelb(l)au paviljoen.

Kinderexpositie    
Een selectie van de inzendingen is tijdens de tentoonstellingsperiode te zien op de kinderexpositie in het Groninger Museum. Op de website van het Groninger Museum laten we iedere week een aantal inzendingen zien. Bezoekers van het museum kunnen de schilderijen kopen. Al het geld dat op deze manier verdiend wordt, gaat naar UNICEF.

Welke kinderen mogen meedoen?
Alle kinderen van 4 tot en met 14 jaar mogen meedoen. Er zijn 2 categorieën: 4 tot en met 7 jaar en 8 tot en met 14 jaar. Ook scholen mogen meedoen.

Hoe groot mag mijn schilderij zijn?
Jouw schilderij mag maximaal 40 x 50 cm zijn. In het familie-atelier kun je een houten paneel kopen om op te schilderen, maar je mag natuurlijk ook ergens anders op schilderen.

Tot wanneer kun je meedoen?
Je kunt meedoen aan de schilderwedstrijd tot en met 4 mei 2014. Is je schilderij helemaal af?  Lever dan je werk in.

Wanneer weet je of je gewonnen hebt?
Op 8 mei krijg je bericht of je genomineerd bent voor een prijs. Je krijgt dan een uitnodiging voor de prijsuitreiking.
Op zondagmiddag 18 mei 2014 is de prijsuitreiking. Dan hoor je of je een prijs gewonnen hebt. De prijsuitreiking is van 14.00 – 17.00 uur in het Groninger Museum.

Wie zitten in de jury?         
De jury bestaat uit:
Sipke Jan Bousema, UNICEF ambassadeur
Ruud Schenk, conservator van het Groninger Museum
Joep van Ruiten, chef cultuur van het Dagblad van het Noorden
Henk Helmantel, kunstschilder
Kinderjurylid Liselot Fetter (winnaar Qee-ontwerpwedstrijd van de JuniorClub).

Wat kun je winnen?         
1e prijs: € 100, de catalogus van Natural Beauty, een Museumkaart, een UNICEF-pakket en IKEA Cadeaupas ter waarde van € 25.
2e prijs: € 50, de catalogus van Natural Beauty, een UNICEF-pakket, een IKEA Cadeaupas ter waarde van € 15, een schetsboek.
3e prijs: € 25, de catalogus van Natural Beauty, een UNICEF-pakket, een IKEA Cadeaupas ter waarde van € 10, een schetsboek.

Hoe helpt UNICEF arme kinderen in derdewereldlanden?
Niet overal in de wereld hebben kinderen het zo goed als in Nederland. In sommige landen hebben kinderen bijvoorbeeld niet genoeg te eten of gaan ze niet naar school of ze mogen niet buiten spelen omdat ze al op jonge leeftijd moeten werken. UNICEF helpt arme kinderen over de hele wereld. Met de opbrengst van jouw schilderij kan UNICEF kinderen helpen.

Wedstrijdvoorwaarden

Partners: