Mendini Restaurant opent op zaterdag 27 november

22 november 2010

Op zaterdag 27 november opent het Mendini Restaurant zijn deuren. Het voormalige museumcafé is tijdens de revitalisatie van het Groninger Museum verbouwd en opnieuw ingericht door Studio Maarten Baas. Het Mendini Restaurant is gevestigd op het museumeiland, naast het Groninger Museum.

Inrichting door Maarten Baas
Maarten Baas (1978) inspireerde het design voor de nieuwe inrichting van het MendiniRestaurant op zijn Clay collectie. De meubelen uit de Clay serie hebben een metalen skelet en zijn gemaakt van industriële klei. Speciaal voor het MendiniRestaurant ontwierp Maarten Baas een aantal nieuwe modellen Clay meubelen, die allemaal met de hand zijn gemaakt in de studio van Maarten Baas. Vanwege deze handmatige productiemethode zijn alle modellen uniek.
Maarten Baas studeerde in 2002 af aan de Design Academy in Eindhoven met de collectie Smoke, waarmee hij wereldberoemd werd. Enkele unieke stukken uit de Smoke collectie zijn ook opgenomen in de collectie van het Groninger Museum.

Veelzijdig restaurant
Voor een heerlijke lunch, een borrel of een uitgebreid diner kunt u in het Mendini Restaurant kiezen uit gerechten uit de Italiaanse en mediterrane keuken. Waar mogelijk worden er duurzame-, biologische- of streekproducten gebruikt. In het Mendini Restaurant kunnen passanten van en naar het hoofdstation even stoppen voor een lekkere kop koffie.
Vanwege de unieke locatie is het restaurant ook zeer geschikt voor zakelijke lunches, diners en borrels. Zo kan men op deze bijzondere plek afspreken om te genieten van zowel de nieuwe inrichting als het uitzicht op het Verbindingskanaal.
Natuurlijk blijft het restaurant ook een uitstekende plek om onder het genot van een drankje na te praten over een tentoonstelling in het Groninger Museum.

Live muziek
Op vrijdagavond is er een gevariëerd muzikaal programma voor jong en oud. Afwisselend zullen DJ’s, jazzbands en singer-songwriters sfeer geven aan het restaurant, dat ook ’s avonds een bijzondere gelegenheid is voor een drankje.

Openingstijden
Het restaurant is gevestigd op het adres Museumeiland 1 in Groningen en is open van dinsdag t/m zondag vanaf 10:00 uur. De keuken sluit om 22:00 uur. Reserveren kan via info@mendinirestaurant.nl.

Voor meer informatie: www.mendinirestaurant.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Josee Selbach. Telefoon: 050 - 3 666 555. E-mail: jselbach@groningermuseum.nl