Mike Werkhoven wint hoofdprijs fotowedstrijd 'Nu u!'

14 oktober 2010

De hoofdprijs van de fotowedstrijd “Nu u!” is gewonnen door Mike Werkhoven uit Bilthoven. Hij wint daarmee een privéworkshop grafisch ontwerpen van grafisch ontwerper Rudo Menge en een uitnodiging voor de heropening van het Groninger Museum op zaterdag 18 december 2010. De jury noemde de winnende inzending De Suppoost, waarop een suppoost en een kunstwerk van Folkert de Jong in het Coop Himmelb(l)aupaviljoen centraal staan “een foto met een groot verhaal”. De publieksprijs is gewonnen door Giel van den Hoven uit Dieren.

De winnende inzendingen
De inzending van de winnaar is genomen tijdens de tentoonstelling Folkert de Jong in 2009 / 2010. De winnende foto wordt gepubliceerd op de website van het Groninger Museum en in het Groninger Museum magazine.

Op de tweede en derde plek eindigen respectievelijk Ivo Scholten uit Duiven en Mark Sekuur uit Groningen. Volgens de jury is het menselijke aspect op de foto van Scholten “verrassend” en is de inzending van Sekuur “een perfecte architectuurfoto”. Zij krijgen een eervolle vermelding van de jury.

De inzending van Van den Hoven uit Dieren kreeg op de website van het Groninger Museum meer dan 100 stemmen. De winnaar van de publieksprijs fotografeerde een opstelling gouden oorijzers in het Ploegpaviljoen: onderdeel van de tentoonstelling Viktor & Rolf / Groninger Dracht in 2004. Van den Hoven wint een cadeaubon voor de winkel van het Groninger Museum t.w.v. € 50 en twee entreetickets. Zijn inzending wordt gepubliceerd op de website van het Groninger Museum en in het Groninger Museum magazine.

De beoordeling
De jury bestond uit fotograaf Marten de Leeuw, ontwerper Rudo Menge en fotograaf John Stoel. De meer dan 100 inzendingen die de jury kreeg werden beoordeeld op originaliteit, compositie, techniek, lichtval en boodschap. De inzendingen werden direct zichtbaar gemaakt voor het publiek en gepubliceerd op de website van het Groninger Museum.

Deelnemers mochten één foto inzenden waarop de architectuur van het Groninger Museum centraal stond. De deelnemers bepaalden zelf de keuze voor een interieur-, exterieur-, detail- of panoramafoto. De fotowedstrijd ging van start bij de aanvang van de revitalisatie in april 2010.

Een overzicht van alle inzendingen is te vinden op de website van het Groninger Museum.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Josee Selbach of Willemien Bouwers via pr@groningermuseum.nl. Telefoon: 050 - 3 666 555.