Activiteiten Groninger Museum week 1 en 2

4 januari 2011

Na 8 maanden revitalisatie is het Groninger Museum weer geopend voor bezoekers.  Tot en met 16 januari staan de volgende activiteiten gepland.

Concert ‘Canto Ostinato’
Canto Ostinato is een Nederlands hedendaags klassiek muziekstuk. Het stuk is voor twee vleugels gecomponeerd door Simeon ten Holt en wordt uitgevoerd door Polo de Haas en Kees Wieringa.
Datum: zondag 9 januari, 16.00 - 18.00 uur.

Optreden ‘Goslink’
Harm Goslink Kuiper studeerde in 1999 af aan de kunstacademie in ’s-Hertogenbosch met een grote hoeveelheid werk: schilderijen, beelden, (animatie)filmpjes, installaties, tekeningen, een verhalenbundeltje en een cd met liedjes. De klanken van de muziek doen denken aan de jaren twintig. De liedjes zijn ironisch, gaan over eenzaamheid en het worstelen met liefde en ademen dezelfde sfeer als zijn schilderijen. Elk instrument vertelt zijn eigen verhaal.
Datum: zaterdag 8 januari,  16.00 - 18.00 uur.

Te gast bij het Groninger Museum: Sven Standhardt
Sven Standhardt is priester van de Russisch Orthodoxe Kerk in de parochie te Amsterdam en te Leer (Dld). Daarnaast werkt hij als koopvaardijpastor in de Eemshaven en Delfzijl en is hij reisleider voor SRC Cultuurvakanties waarvoor hij reizen naar o.a. Rusland begeleidt. Sven Standhardt spreekt over de Russische cultuur, de geschiedenis en de Russische Orthodoxe kerk.
Datum: woensdag 12 januari, 14.00 – 16.00 uur.

Instaprondleidingen
Iedere zondag organiseert het Groninger Museum twee rondleidingen voor de individuele museumbezoeker. Bezoekers kunnen kiezen voor een rondleiding over de tentoonstelling ‘Het Onbekende Rusland, Oriëntalistische Schilderkunst 1850-1920’ of een rondleiding met als thema ‘Architectuur van het Groninger Museum’.

14.00 – 15.00 Instaprondleiding Het Onbekende Rusland, Oriëntalistische Schilderkunst 1850-1920
15.00 – 16.00 Instaprondleiding Architectuur van het Groninger Museum

Live in your own living room
Optreden in het kader van Eurosonic 2011 van The Cosmic Carnival, Moss en Kraantje Pappie.
Datum: 14 januari, 20.00 uur, Mendini Restaurant.

Koffieconcert
In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium vindt om de zondag een ‘Zondagochtendkoffieconcert’ plaats in het museum. De muziek zal passend zijn bij de tentoonstellingen van het moment. Tijdens deze concerten worden tegelijkertijd activiteiten voor kinderen georganiseerd.
Datum: 16 januari, 11.00 uur tot 12.00 uur.

Open kinderatelier
Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er de mogelijkheid om tijdens de ‘Zondagochtendkoffieconcerten’ een bezoek te brengen aan het kinderatelier. Kinderen kunnen hier zelf aan de slag om met allerlei materialen te laten zien dat ze kunstenaar kunnen zijn!