100.000ste bezoeker Russische sprookjes, volksverhalen en legenden

18 maart 2008

Het Groninger Museum heeft vandaag, 18 maart, haar 100.000ste bezoeker voor de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden mogen ontvangen. Mevrouw Roelie Drenth ontving uit handen van, algemeen directeur a.i., Patty Wageman het sprookjesboek en de catalogus.

Het sprookjesboek is samen met de catalogus speciaal uitgebracht voor de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden. Op de voorleesmiddagen voor de jongste museumbezoekers wordt voorgelezen uit dit sprookjesboek met verhalen bij de schilderijen uit de tentoonstelling.

De tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden is nog te bezichtigen tot en met zondag 6 april 2008 in het Groninger Museum. Hoogtepunten in deze tentoonstelling zijn de vele schilderijen van de negentiende-eeuwse kunstschilders Viktor Vasnetsov en Nikolaj Roerich en de illustraties van Ivan Bilibin en Elena Polenova.

Meer informatie over de vele activiteiten in het Groninger Museum vind u hier of in de activiteitengids (verkrijgbaar in het Groninger Museum). Het Groninger Museum is ook geopend op vrijdagavond en tijdens de paas- en pinksterdagen.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie:
Josee Selbach, 050 3666555, jselbach@groningermuseum.nl, Carianne Nieman, cnieman@groningermuseum.nl, www.groningermuseum.nl.

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00- 17.00 uur.
Vrijdag tot 22.00 uur geopend.
Gesloten op maandag, 25 december en 1 januari.