2007 succesvol jaar voor het Groninger Museum

28 december 2007

Het jaar 2007 is voor het Groninger Museum in vele opzichten een zeer goed jaar geweest. Het bezoekersaantal was ruim boven verwachting en lag beduidend hoger dan het behaalde aantal in 2006. Er waren lovende kritieken op de succesvolle tentoonstellingen Akseli Gallen-Kallela (1865-1931). De magie van Finland, Mariko Mori. Oneness, P. Struycken- Het digitale paradijs en De kring rond Kirchner. Expressionismus aus den Bergen.

Het Fonds Kunst&Economie, in samenwerking met VNO-NCW Noord, kon in 2007 voor de komende vijf jaar worden gecontinueerd. Ook de samenwerking met Gasterra en de Gasunie kan worden voortgezet en daarmee zijn de grote internationale tentoonstellingsplannen in het Groninger Museum tot en met 2012 gegarandeerd.

Circa 195.000 mensen in totaal bezochten in 2007 het Groninger Museum. De grote bezoekersaantallen werden vooral gerealiseerd door de tentoonstellingen van Akseli Gallen-Kallela en Mariko Mori. De tentoonstelling van Akseli Gallen-Kallela trok maar liefst 91.239 bezoekers. Ook de tentoonstelling van de Japanse kunstenares Mariko Mori mocht zich verheugen in een groot aantal bezoekers. Bijna 54.000 mensen bezochten deze tentoonstelling. Centraal element was de Wave Ufo, een wonderbaarlijk hybride object, machine en sculptuur tegelijk.

Het Groninger Museum verwacht in 2008 opnieuw een succesvol jaar. Op basis van het lopende en komende tentoonstellingsprogramma, met onder meer Russische sprookjes, volksverhalen en legenden en Go China! Assen-Groningen, meent de directie van het Groninger Museum, dat het bezoekersaantal van 2007 het komende jaar te evenaren is. De tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden is vanaf 15 december 2007 tot en met 6 april 2008 in het Groninger Museum te zien en heeft in de eerste twee weken al duizenden bezoekers getrokken.

Vanaf februari 2008 staan het Groninger Museum en het Drents Museum geheel in het teken van China. De tentoonstelling Go China! Assen-Groningen begint op 2 februari en eindigt op 23 november 2008. Tot en met 26 april zal steeds elke maand een nieuw deel van de tentoonstelling openen. Met vijf spectaculaire tentoonstellingen van archeologie en oudheid, Avant-gardekunst, Chinese Realisten en Chinese hedendaagse kunst, wordt de veelzijdige en rijke cultuur van China getoond.

Het Groninger Museum wenst u een voorspoedig en kunstrijk 2008.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie:

Evelien Bijlefeld, tel. 050-3666555. e-mail: ebijlefeld@groningermuseum.nl , www.groningermuseum.nl

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur.
Op vrijdag tot 22.00 uur geopend.
Gesloten op maandag, 25 december en 1 januari.