Activiteiten Groninger Museum tot en met 10 mei

27 april 2011

Optreden 'Bird Song Alley'
Bird Song Alley is een band die bestaat uit twee muzikanten uit Groningen, John de Jong en Dick Rietveld. De muziek kent veel raakvlakken: jazz, pop, rock, latin, maar meestal met een bluesy ondertoon en is niet te vangen onder een bepaalde stroming. De muziek komt tot stand door improvisatie en is visueel van aard.
Zaterdag 30 april, 16.00 - 18.00 uur. Gratis voor museumbezoekers.

Dansvoorstelling: Aglaya Koika
Dans en theatervoorstelling door Aglaya Koika, met de tentoonstelling ‘Het onbekende Rusland’ als inspiratiebron. In dit speciaal gemaakte theater rondom de tentoonstelling, komen de schilderijen tot leven. Bijzondere performance met kunsten, dans en theater.
Zondag 1 mei, 11.00 - 12.00 uur. Gratis voor museumbezoekers.

Te gast bij het Groninger Museum: Hans Boland - Gaat niet door
In Rusland wonen meer dan honderd verschillende volken. Daarnaast heeft Rusland eeuwenlang een zeer grote Joodse populatie gehad. Al deze volken spraken hun eigen taal, beleden een andere godsdienst dan de Russen en kenden hun eigen zeden en tradities. Hoe is Rusland in de loop van zijn geschiedenis – van tsarenrijk en communistisch bastion – omgegaan met zo’n verscheidenheid van culturen? En hoe staat het er op het moment voor? Op deze vragen zal de slavist Hans Boland ingaan tijdens zijn lezing over ‘Rusland als multi-culturele samenleving’. Boland is onder andere auteur van het veelgeroemde – en verguisde! – Mijn Russische ziel. Van 1992 tot 1997 heeft hij in Rusland gewoond en gewerkt.
Woensdag 4 mei, 14.00 - 16.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop.

Zondagochtendconcert
In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium zal om de zondag een ‘Zondagochtendconcert’ plaatsvinden in het museum. Een unieke ervaring om te luisteren naar jong muzikaal talent van het Prins Claus Conservatorium. De muziek die zij spelen zal passend zijn bij de tentoonstellingen van het moment. Tijdens deze concerten worden tegelijkertijd activiteiten voor kinderen georganiseerd.
Zondag 8 mei, 11.00 - 12.00 uur.

Kinderatelier
Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er de mogelijkheid om tijdens de ‘Zondagochtendconcerten’ een bezoek te brengen aan het kinderatelier. Kinderen kunnen hier zelf aan de slag om met allerlei materialen te laten zien dat ze kunstenaar kunnen zijn! Het open kinderatelier vindt plaats op verschillende zondagen per jaar.
Zondag 8 mei, 11.00 - 12.00 uur.

Instaprondleidingen Iedere zondag organiseert het Groninger Museum rondleidingen voor de individuele museumbezoeker. Bezoekers kunnen kiezen voor een rondleiding over de tentoonstelling ‘Het Onbekende Rusland, Oriëntalistische Schilderkunst 1850-1920’ of een rondleiding met als thema ‘Architectuur en vormgeving van het Groninger Museum’ Professionele gidsen verzorgen de rondleidingen.
14.00 – 15.00 Instaprondleiding Het Onbekende Rusland, Oriëntalistische Schilderkunst 1850-1920
15.00 – 16.00 Instaprondleiding Vormgeving van het Groninger Museum

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr/marketing: Willemien Bouwers, telefoon: 050-3666555. E-mail: wbouwers@groningermuseum.nl