Activiteiten Groninger Museum tot en met 13 maart

1 maart 2011

Documentaire 'Van Moskou tot Magadan - Bergen van geweld'
Het rommelt in de Kaukasus. In dit berggebied wonen trotse, vechtlustige mensen, die desondanks tot de meest gastvrije volkeren van Rusland behoren. Hun hele geschiedenis is echter gebrandmerkt door geweld. Terroristische aanslagen komen dagelijks voor, net als ontvoeringen. Zelfs de liefde is gewelddadig: toekomstige bruiden worden er geschaakt. Jelle Brandt Corstius bezoekt nabestaanden van het gijzeldrama in Beslan, spreekt met dissidenten en bruidrovers.
Vrijdag 25 februari, 14.00 uur.

Te gast bij het Groninger Museum: Arthur Japin
Arthur Japin is de auteur van grote en internationaal succesvolle romans als De zwarte met het witte hart, Een schitterend gebrek en De overgave. Zijn werk verscheen in meer dan twintig talen en werd bekroond met evenzoveel prijzen waaronder de NS Publieksprijs en de Libris Literatuurprijs. Arthur Japin spreekt over zijn nieuwe boek ’Vaslav’.
Woensdag 9 maart, 14.00 – 16.00 uur.

Koffieconcert
In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium vindt om de zondag een ‘Zondagochtendkoffieconcert’ plaats in het museum. De muziek zal passend zijn bij de tentoonstellingen van het moment. Tijdens deze concerten worden tegelijkertijd activiteiten voor kinderen georganiseerd.
Zondag 27 februari, zondag 13 maart, 11.00 uur - 12.00 uur.

Open kinderatelier
Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er de mogelijkheid om tijdens de ‘Zondagochtendkoffieconcerten’ een bezoek te brengen aan het kinderatelier. Kinderen kunnen hier zelf aan de slag om met allerlei materialen te laten zien dat ze kunstenaar kunnen zijn!

Aglaya Koika
Dans en theatervoorstelling door Aglaya Koika, met de tentoonstelling ‘Het onbekende Rusland’ als inspiratiebron. In dit speciaal gemaakte theater rondom de tentoonstelling, komen de schilderijen tot leven. Bijzondere performance met kunsten, dans en theater.
Zondag 6 maart, 11.00 - 12.00 uur.

Instaprondleidingen
Iedere zondag organiseert het Groninger Museum twee rondleidingen voor de individuele museumbezoeker. Bezoekers kunnen kiezen voor een rondleiding over de tentoonstelling ‘Het Onbekende Rusland, Oriëntalistische Schilderkunst 1850-1920’ of een rondleiding met als thema ‘Vormgeving van het Groninger Museum’.
14.00 – 15.00 Instaprondleiding Het Onbekende Rusland, Oriëntalistische Schilderkunst 1850-1920
15.00 – 16.00 Instaprondleiding Vormgeving van het Groninger Museum

Voor meer informatie en reserveringen kunt u kijken op www.groningermuseum.nl