Activiteiten Groninger Museum tot en met 24 april

5 april 2011

Zondagochtendconcert
In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium zal om de zondag een ‘Zondagochtendconcert’ plaatsvinden in het museum. Een unieke ervaring om te luisteren naar jong muzikaal talent van het Prins Claus Conservatorium. De muziek die zij spelen zal passend zijn bij de tentoonstellingen van het moment. Tijdens deze concerten worden tegelijkertijd activiteiten voor kinderen georganiseerd.
Zondag 10 april en zondag 24 april, 11.00 - 12.00 uur.

Kinderatelier
Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er de mogelijkheid om tijdens de ‘Zondagochtendconcerten’ een bezoek te brengen aan het kinderatelier. Kinderen kunnen hier zelf aan de slag om met allerlei materialen te laten zien dat ze kunstenaar kunnen zijn! Het open kinderatelier vindt plaats op verschillende zondagen per jaar.
Zondag 10 april en zondag 24 april, 11.00 - 12.00 uur.

Instaprondleidingen
Iedere zondag organiseert het Groninger Museum rondleidingen voor de individuele museumbezoeker. Bezoekers kunnen kiezen voor een rondleiding over de tentoonstelling ‘Het Onbekende Rusland, Oriëntalistische Schilderkunst 1850-1920’ of een rondleiding met als thema ‘Architectuur en vormgeving van het Groninger Museum’ Professionele gidsen verzorgen de rondleidingen.
14.00 – 15.00 Instaprondleiding Het Onbekende Rusland, Oriëntalistische Schilderkunst 1850-1920
15.00 – 16.00 Instaprondleiding Vormgeving van het Groninger Museum

Masterclass 'Mission Statement'
Kees van Twist, directeur van het Groninger Museum, neemt u mee in de wereld van het Groninger Museum. De mission statement van het museum is de basis van waaruit het beleid wordt geformuleerd. De mission statement luidt als volgt: Collecties en presentaties op het gebied van kunst en oudheden vormen samen met educatie de basis van het Groninger Museum. Het Groninger Museum is extrovert en veelkleurig en richt zich op een breed publiek. Met de presentaties, van nationale en internationale betekenis, wil het Groninger Museum het publiek verwonderen en aanzetten tot -meningsvorming.
Woensdag 13 april, 16.00 - 17.00 uur.

Optreden 'Flux'
Flux, het alter ego van de Groningse zangeres/toetseniste Irene Wiersma, maakt wonderlijke Nederlandstalige popmuziek met surrealistische teksten. Liedjes als dromen, van licht ontregelende signatuur, die je meevoeren naar een dikwijls grimmige, veelal persoonlijke wereld vol controverse. Flux werkt af en toe in performanceverband samen met kunstenaars uit andere disciplines, maar richt zich nu voornamelijk op haar vijfkoppige band om de Nederlandse podia mee te veroveren.
De band bestaat uit: Irene Wiersma, zang, toetsen, Durk van der Meer, toetsen, Ronald Kamphuis, gitaar, Ruurd-Jan de Meulder, bas, Corneel Canters, drums.
Zaterdag 16 april, 16.00 -18.00 uur.

Arrangement Zilver in Groningen
In samenwerking met het Dagblad van het Noorden vindt op zondag 17 april een lezing plaats over de tentoonstelling Zilver in Groningen. Het Groninger Museum verzamelt al vanaf haar oprichting Groninger zilver. Naast zilver voor huiselijk gebruik, natuurlijk ook zilver voor kerken, gilden, het stadsbestuur, de waterschappen en talloze andere organisaties. Conservator Dr. Egge Knol zal op 17 april het zilver in Groningen toelichten. Mevrouw Gartje Leemhuis, al vijftien jaar verantwoordelijk voor de verzorging van de zilvercollectie, zal demonstreren hoe het lukt om zoveel zilver stralend te kunnen presenteren.
Zondag 17 april, 15.00 uur. Reserveren verplicht.

Optreden Lina Paul
Lina Pail maakt minimalistische muziek en komt uit Berlijn. Ze heeft een achtergrond in het maken van geluidsinstallaties en bevindt zich met haar muziek op de rand van muziek en geluid-performance. Ze werkt met haar fragiele stem, een gitaar en een oude bandrecorder met omgevingsgeluiden.
Woensdag 20 april, 16.00 – 17.00 uur.

Instaprondleiding en signeersessie Othilia Verdurmen
Instaprondleiding over de tentoonstelling De Vuurvogel, verzorgd door kunstenaar Othilia Verdurmen zelf. Aansluitend volgt een signeerseesie.
Zondag 24 april, 13.00 – 14.00 uur.

Reserveren kan via de website van het Groninger Museum.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr/marketing: Willemien Bouwers, telefoon: 050-3666555. E-mail: wbouwers@groningermuseum.nl