Activiteiten Groninger Museum tot en met 27 maart

10 maart 2011

Optreden ‘Bedhelm’
Bedhelm is een opzwepende en theatrale act uit Zwolle die er vooral op gericht is om te breken met het verwachtingspatroon van de toeschouwer. Het minimum aan middelen wordt gebruikt om een maximaal resultaat te bereiken. Het gebruik van theatrale teksten over dansen, het woord nee en monotonie zorgen er voor dat je blijft luisteren.De muziek kun je plaatsen bij Nederlandstalige electro-pop.
Zaterdag 19 maart, 16.00 uur – 18.00 uur.

Aglaya Koika
Dans en theatervoorstelling door Aglaya Koika, met de tentoonstelling ‘Het onbekende Rusland’ als inspiratiebron. In dit speciaal gemaakte theater rondom de tentoonstelling, komen de schilderijen tot leven. Bijzondere performance met kunsten, dans en theater.
Zondag 20 maart, 11.00 - 12.00 uur.

Koffieconcert
In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium vindt om de zondag een ‘Zondagochtendkoffieconcert’ plaats in het museum. De muziek zal passend zijn bij de tentoonstellingen van het moment. Tijdens deze concerten worden tegelijkertijd activiteiten voor kinderen georganiseerd. Op 27 maart is er jazz (bas en gitaar).
Zondag 27 maart, 11.00 uur - 12.00 uur.

Open kinderatelier
Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er de mogelijkheid om tijdens de ‘Zondagochtendkoffieconcerten’ een bezoek te brengen aan het kinderatelier. Kinderen kunnen hier zelf aan de slag om met allerlei materialen te laten zien dat ze kunstenaar kunnen zijn!

Instaprondleidingen
Iedere zondag organiseert het Groninger Museum twee rondleidingen voor de individuele museumbezoeker. Bezoekers kunnen kiezen voor een rondleiding over de tentoonstelling ‘Het Onbekende Rusland, Oriëntalistische Schilderkunst 1850-1920’ of een rondleiding met als thema ‘Vormgeving van het Groninger Museum’.
14.00 – 15.00 Instaprondleiding Het Onbekende Rusland, Oriëntalistische Schilderkunst 1850-1920
15.00 – 16.00 Instaprondleiding Vormgeving van het Groninger Museum

Voor meer informatie en reserveringen kunt u kijken op www.groningermuseum.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr/marketing: Willemien Bouwers, telefoon: 050 - 3 666 555.
E-mail: wbouwers@groningermuseum.nl