Activiteiten tot en met 24 februari in het Groninger Museum

16 februari 2011

Interactief muziektheater 'Rusland in spiegelbeeld'
Nanke Flach, piano, Annette Scholten, cello en Saskia de Vries, stem, spelen gezamenlijk de voorstelling ‘Rusland in spiegelbeeld’. In een muzikaal verhaal worden de kinderen reisgenoot door mee te doen met de voorstelling. Behalve Russische volksmuziek is er muziek van onder andere Rachmaninov en Borodin, componisten uit de tijd van de tentoonstelling. In deze muziek zijn ook veel oriëntaalse invloeden te vinden. De kinderen worden voordat ze naar het theater gaan meegenomen naar de tentoonstelling om alvast in de sfeer te komen.
Zondag 13 februari, 14.00 – 15.00 uur. Leeftijd: 4 tot 12 jaar.

Koffieconcert
In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium vindt om de zondag een ‘Zondagochtendkoffieconcert’ plaats in het museum. De muziek zal passend zijn bij de tentoonstellingen van het moment. Tijdens deze concerten worden tegelijkertijd activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zondag 13 februari is er zang, klarinet en piano.
Zondag 13 februari, 11.00 - 12.00 uur.

Masterclass 'Een levendige collectie'
Masterclass door Ruud Schenk, conservator hedendaagse beeldende kunst. Ter gelegenheid van de heropening van het museum wordt een groot aantal hoogtepunten uit de eigen collectie in een levendige opstelling getoond. Alle verzamelgebieden van het Groninger Museum komen daarbij aan bod. Zo zijn er belangrijke voorwerpen uit de Groninger kunst- en cultuurgeschiedenis te zien, variërend van archeologische vondsten tot fraaie staaltjes van portretschilderkunst.
Woensdag 16 februari, 16.00 - 17.00 uur.

Optreden 'Casper Adrien'
Casper Adrien is een 24-jarige singer/songwriter wiens wortels in de Veluwe liggen. Tegenwoordig woont hij in Utrecht. Met ontwapenend oprechte liedjes tracht Casper Adrien het luisterend oor te vinden. Op integere wijze gaat hij in zijn nummers de strijd aan met zichzelf en de wereld om hem heen. Hierbij schuwt hij de grote vragen niet, maar geeft ook de kleine thema’s de aandacht die zij verdienen. Zijn muziek valt het best te omschrijven als folk, met invloeden van pop, blues en soul.
Zaterdag 19 februari, 16.00 - 18.00 uur.

Aglaya Koika
Dans en theatervoorstelling door Aglaya Koika, met de tentoonstelling ‘Het onbekende Rusland’ als inspiratiebron. In dit speciaal gemaakte theater rondom de tentoonstelling, komen de schilderijen tot leven. Bijzondere performance met kunsten, dans en theater.
Zondag 20 februari, 11.00 - 12.00 uur.

Instaprondleidingen
Iedere zondag organiseert het Groninger Museum twee rondleidingen voor de individuele museumbezoeker. Bezoekers kunnen kiezen voor een rondleiding over de tentoonstelling ‘Het Onbekende Rusland, Oriëntalistische Schilderkunst 1850-1920’ of een rondleiding met als thema ‘Vormgeving van het Groninger Museum’.
14.00 – 15.00 Instaprondleiding Het Onbekende Rusland, Oriëntalistische Schilderkunst 1850-1920
15.00 – 16.00 Instaprondleiding Vormgeving van het Groninger Museum

Open kinderatelier
Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er de mogelijkheid om tijdens de ‘Zondagochtendkoffieconcerten’ een bezoek te brengen aan het kinderatelier. Kinderen kunnen hier zelf aan de slag om met allerlei materialen te laten zien dat ze kunstenaar kunnen zijn!

Voor meer informatie en reserveringen kunt u kijken op www.groningermuseum.nl
-------------------------------------------------------
Noot voor de redactie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr/marketing: Willemien Bouwers telefoon: 050-3666555. E-mail: wbouwers@groningermuseum.nl