Azzedine Alaïa in de 21e eeuw

24 augustus 2011

Van 11 december 2011 tot en met 6 mei 2012 is in het Groninger Museum de tentoonstelling Azzedine Alaϊa in de 21e eeuw te zien. Deze tentoonstelling laat de meest fantastische modecreaties van Alaïa van de afgelopen tien jaar zien. De in Tunesië geboren Azzedine Alaïa is één van de belangrijkste modeontwerpers van de afgelopen decennia. De naam Alaïa staat voor glamour, sensualiteit, stijl, pasvorm, zelfvertrouwen, comfort en natuurlijk sex-appeal.

Azzedine Alaïa is een van de grootste couturiers ooit. De tentoonstelling, waarvoor Mark Wilson als conservator optrad, richt zich op het werk van Alaïa in de 21ste eeuw. Het is het vervolg op het overzicht van zijn werk uit de voorliggende jaren dat in 1997-1998 in het Groninger Museum werden getoond en dat vervolgens geëxposeerd werd bij de Brant Foundation, Guggenheim Soho in New York in 2000.

Er verschijnt een door BAI en het Groninger Museum gepubliceerde monografie getiteld ‘Azzedine Alaïa in the 21st Century’, met een essay van de hand van Annie Cohen-Solal en een inleiding door Mark Wilson.

Activiteiten

Het Groninger Museum organiseert gedurende de tentoonstellingsperiode speciale instaprondleidingen over Azzedine Alaïa in de 21e eeuw. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op www.groningermuseum.nl

Samenstelling
De tentoonstelling Azzedine Alaïa in de 21e eeuw is samengesteld door conservator Mark Wilson.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr: Willemien Bouwers, telefoon: 050-3666 555.
E-mail: wbouwers@groningermuseum.nl

Openingstijden Groninger Museum
Van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Op maandag gesloten.

Beeldmateriaal Azzedine Alaïa

Beeldmateriaal Azzedine Alaïa (.ZIP)