Boom Chicago in het Groninger Museum

30 mei 2011

Op zaterdag 4 juni staat de binnenstad van Groningen weer in het teken van De Nacht van Kunst& Wetenschap: een crossover festival vol wetenschap, theater, tentoonstellingen, kunst, workshops en muziek. Het programma van het Groninger Museum is recent aangevuld met onder andere Boom Chicago en een optreden van I am Oak.

Programma Groninger Museum
Wiskundige Marius van der Put praat met Karen Sargsyan over de wiskundige theorieën die Sargsyan inspireren in zijn werk. Er is Pecha Kucha: een Japans fenomeen waar snelle, flitsende presentaties centraal staan. Uiteenlopende onderwerpen passeren de revue, maar het vlotte karakter blijft altijd overeind. Restaurator Marjan de Visser vertelt over het schilderij van Jan Wiegers Music Hall, te zien in het Groninger Museum. In de documentairefilm van Science4Arts wordt met infrarood, röntgen- en ultraviolette technologie binnen in het beroemde veelluik Het Lam Gods (1432) van Jan van Eyck gekeken. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen door het hedendaagse China van fotograaf Chi Peng. De dansvoorstelling Ne Me Quitte Pas van Isabelle Beernaert, bekend van 'So you think you can dance', wordt op de Museumbrug gedanst door Stefano Guiliani & Anna Alicia Sklias. Tijdens het festival zijn alle tentoonstellingen van dit moment te bezichtigen.

Twitter&
In het Info Center staan sociale media centraal. In Twitter&Film vertelt Jan Willem Alphenaar (@jwalphenaar) hoe hij met Twitter een film zonder budget maakte. In Twitter&Kunst legt Alexander Bakkes (@AlexanderBakkes) van TimesSquare2ArtSquare uit hoe hij met twitter kunst bij een groot publiek wil brengen en in Twitter&Wetenschap vertellen Johan Bos en Erik Tjong Kim Sang van de RUG Informatiekunde over de voorspellende gave van Twitter. Elke tweet die geplaatst wordt tijdens deze nacht, verschijnt op de gouden toren van het Groninger Museum.

Muziek in het Museum
Naast kunst en wetenschap is in het Groninger Museum volop muziek te horen. In het auditorium zijn optredens van The bear that wasn’t, Eefje, Stranded horse en I Am Oak. Op de Museumbrug de pure streetgrass band de Pedro Delgado's.

Boom Chicago!
In een aantal korte voorstellingen speelt Boom Chicago hun favoriete sketches uit hun compleet nieuwe show 'Social Media Circus'.

Verkoop polsbandjes
Polsbandjes zijn te koop via www.denachtvankunstenwetenschap.nl en in de webshop en winkel in de entreehal van het Groninger Museum. De prijs tijdens de voorverkoop (tot en met 3 juni) bedraagt € 7,50. Op 4 juni kosten de polsbandjes € 10,-. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bianca Pander, Rijksuniversiteit Groningen, tel 06-25048526 of mail b.i.pander@rug.nl