Een feestelijke decembermaand in het Groninger Museum

23 november 2011

December is een maand voor feestelijkheden en ook het Groninger Museum heeft iets te vieren! Op 11 december opent namelijk de wintertentoonstelling van modeontwerper Azzedine Alaïa. De prachtige jurken van bijzondere materialen geven het Mendinipaviljoen een stijlvolle allure. Kom gauw langs en combineer uw bezoek met één van de speciale activiteiten.

Groninger Museum Live!
Op zondag 27 november vindt de aftrap plaats van het nieuwe seizoen Groninger Museum Live! Bands en singer-songwriters treden op diverse plekken in het museum op. Muziek & kunst worden op deze manier live gecombineerd. Siskiyou (Vancouver, Canada), Homemade Empire (Nederland), Will Samson (Berlijn) en Ryan Lee Crosby (Boston) beschrijven met hun muziek de schilderkunst van Ploegschilder Jan Altink.
Zondag 27 november, deuren open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Instaprondleidingen
Iedere zondag zijn in het Groninger Museum twee instaprondleidingen voor de individuele museumbezoeker.
14.00 – 14.45        Iconen van het Groningerland. Jan Altink (1885-1971)
15.00 – 15.45        Architectuur van het Groninger Museum
14.00 – 14.45        Famille Verte
15.00 – 15.45        Studio Job
14.00 – 14.45        Azzedine Alaïa
15.00 – 15.45        Iconen van het Groningerland. Jan Altink (1885-1971)
14.00-14.45           Famille Verte
15.00- 15.45          Architectuur van het museum

Zondagochtendconcerten
Om de week om 11 uur is er een zondagochtendconcert verzorgd door de muzikale talenten van het Prins Claus Conservatorium.  Zondag 4 december is er klassieke muziek door Ivan Penkov en Tamara Elizbarishvili (piano).
Zondag 4 december, 11.00 uur.

Kinderatelier
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen, tegelijk met de zondagochtendconcerten, een bezoek brengen aan het kinderatelier. Zij kunnen hier, onder begeleiding van een museumdocent, zelf aan de slag met allerlei materialen en laten zien dat ze een kunstenaar zijn!

Wereldgehandicaptendag
Op zaterdag 3 december is het Wereldgehandicaptendag. Die dag zijn er in het Groninger Museum gratis rondleidingen voor gehandicapten. Begeleiders hebben gratis toegang tot het museum. Aanmelden kan via boekingen@groningermuseum.nl.
Zaterdag 3 december, 14.00 uur.

Rondleidingen voor Museumkaarthouders
Op vrijdag 9 december zijn speciaal voor museumkaarthouders rondleidingen in het Groninger Museum. U kunt kiezen voor een rondleiding over de tentoonstelling Studio Job & het Groninger Museum (design) of voor een rondleiding over de tentoonstelling Iconen van het Groningerland. Jan Altink (1885–1971) (schilderkunst). Kaarten zijn verkrijgbaar in de webshop.
Vrijdag 9 december, aanvang 14.00 uur en 15.00 uur.

Museumsalon: een grensverleggende avond!
Het Groninger Museum toont design en mode van ontwerpers als Pieke Bergmans, Iris van Herpen, Joris Laarman en vele anderen. Maakt dit deze disciplines ook tot kunst? Of wijken zij hier qua vorm of functie van af? Deze vragen laat de Museumcommissie van Studievereniging IK, van de opleiding Kunsten, Cultuur en Media (Rijksuniversiteit Groningen) tijdens een Museumsalon aan bod komen. Zijn mode en design kunst? Ook u wordt uitgenodigd om uw mening te geven tijdens het debat en na te praten tijdens een afsluitende borrel.
Woensdag 14 december. Aanvang: 19.00 uur.