Een zondag vol activiteiten

1 november 2011

Een zondag vol activiteiten   

Zondag een saaie dag? Niet in het Groninger Museum. Eens per twee weken kunt u genieten van een zondagochtendconcert, verzorgd door het Prins Claus Conservatorium. In het weekend van 5 en 6 november kunt u een gratis designrondleiding volgen. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Instaprondleidingen
Iedere zondag organiseert het Groninger Museum twee instaprondleidingen voor de individuele museumbezoeker.

Zondag 6 november
14.00 – 14.45        Ruud van Empel
16.00 – 16.45        De Ploeg
Zondag 13 november
14.00 – 14.45        Architectuur van het Groninger Museum
15.00 – 15.45        Famille Verte

Designweekend in Groningen
Van donderdag 3 tot en met zondag 6 november 2011 staat Groningen weer een heel weekend lang in het teken van design. Er zijn seminars, workshops, rondleidingen, er is een open Designdag, u kunt designshoppen en meer! Tijdens dit weekend kunt u meedoen aan instaprondleidingen over de tentoonstelling Studio Job en het Groninger Museum, waarbij u ook een bezoek brengt aan de nieuwe Job Lounge. Deze rondleidingen zijn gratis voor museumbezoekers.

Zaterdag 5 november
13.00 – 13.45        Studio Job (gratis met geldig entreebewijs)
16.00 – 16.45        Studio Job (gratis met geldig entreebewijs)
Zondag 6 november
13.00 – 13.45        Studio Job (gratis met geldig entreebewijs)
16.00 – 16.45        Studio Job (gratis met geldig entreebewijs)

Zondagochtendconcert
In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium vindt om de zondag een ‘Zondagochtendconcert’ plaats in het museum. De muziek zal passend zijn bij de tentoonstellingen van het moment. Tijdens deze concerten worden tegelijkertijd activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zondag 6 november is er
klassieke muziek door het Groningen String Quartet (viool, viool, altviool, cello).
Zondag 6 november, 11.00 – 12.00 uur

Open kinderatelier
Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er de mogelijkheid om tijdens de zondagochtendconcerten een bezoek te brengen aan het kinderatelier. Kinderen kunnen hier, onder begeleiding van een museumdocent, zelf aan de slag om met allerlei materialen te laten zien dat ze kunstenaar kunnen zijn!
Zondag 6 november, 11.00 uur - 12.00 uur.

Lezing: Famille Verte
Famille verte is de 19e-eeuwse Franse naam voor een groep porselein die beschilderd is in emailkleuren op de glazuur waarbij diverse tinten groen karakteristiek zijn. De lezing wordt gehouden door Prof. em. Christiaan Jörg, oud-conservator Oosterse ceramiek van het Groninger Museum. In de lezing zullen verschillende aspecten van dit kleurrijke, bijzondere porselein aan de orde komen.
Woensdag 9 november, 14.00 – 15.00 uur

Kaarten
Voor meer informatie kunt u kijken op www.groningermuseum.nl/activiteiten. Kaarten voor de activiteiten zijn verkrijgbaar bij de kassa.