Emily Jane White in het Groninger Museum

6 juni 2011

Op maandag 13 juni, tweede pinksterdag, komt Emily Jane White voor een bijzonder optreden naar het Groninger Museum. Emily Jane White is een Amerikaanse singer-songwriter met een groot aantal fans in Frankrijk, Nederland en Duitsland, waar zij regelmatig optreedt. In 2008 debuteert zij met het album ‘Dark Undercoat’. Een jaar later volgt ‘Victorian America’ en weer een jaar later verschijnt haar derde plaat, ‘Ode To Sentience’.

Haar drie cd’s worden alom geroemd in de muziekpers. Ze maakt ingetogen folkliedjes, veelal op akoestische gitaar en piano, en wordt voor dit concert begeleid door Henry Nagle op elektrische gitaar en pedal steel.

• Emily Jane White - Foto: Angel Ceballos

De zangeres uit Californië heeft een speciale band met het museum. Eerder al nam ze hier videoclips op en betoverde zij een klein publiek liefhebbers in het MendiniRestaurant met een intiem optreden. Ze maakte al twee keer een liedje bij een schilderij uit de collectie. Bovendien verzamelt zij voor het museum een aantal getalenteerde muzikanten in San Francisco en omgeving, die zij enthousiasmeert voor deelname aan dit project. Ook voor een nieuwe muziektoer, vanaf eind november 2011, zal zij een nummer schrijven. Haar videoclips voor het museum zijn te zien op Youtube.

Maandag 13 juni, aanvang: 16.00 uur. Gratis voor museumbezoekers.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr: Willemien Bouwers, telefoon: 050-3666 555. E-mail: wbouwers@groningermuseum.nl

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag 10.00 – 18.00 uur. Op maandag gesloten. Eerste en tweede pinksterdag geopend.