Go China! Assen - Groningen

6 juni 2007

Go China! Assen-Groningen
In het Olympisch jaar 2008 staan het Drents Museum en het Groninger Museum geheel in het teken van China. Het project Go China! Assen – Groningen, met vijf spectaculaire tentoonstellingen van archeologie, avant-gardekunst en Chinese hedendaagse kunst, toont de veelzijdige en rijke cultuur van China. Het Drents Museum en het Groninger Museum werken nauw samen bij de voorbereiding van de exposities, de promotie, de marketing, de sponsorwerving en de educatie. Samen met de vele extra activiteiten die door beide musea worden georganiseerd én de vele evenementen die in Assen en Groningen zullen plaatsvinden zal Noord-Nederland in 2008 worden ondergedompeld in de Chinese cultuur. Go China! Assen – Groningen begint op 2 februari en eindigt op 23 november 2008.


Drents Museum De originele en wereldberoemde soldaten uit het Terracotta leger van Xi’an en andere bijzondere en kostbare grafvondsten uit de tombe van de eerste keizer van China waren te zien in het Drents Museum van 2 februari t/m 31 augustus 2008. De voorwerpen mochten bij hoge uitzondering buiten China reizen en de tentoonstelling is exclusief voor Nederland samengesteld.

Groninger Museum
In Groningen wordt het hele Groninger Museum omgebouwd tot een ‘Klein Chinees Rijk’. De tentoonstellingen met archeologische bronzen objecten uit het Shanghai Museum, Chinese hedendaagse kunst met onder andere kunstenaar Ai Weiwei en avant-gardekunst uit de jaren tachtig en negentig worden in het Groninger Museum in fasen getoond vanaf 2 februari tot en met 23 november 2008.

Publicatie
Het Go China! Assen – Groningen project van het Groninger Museum zal ook zijn weerslag krijgen in een omvangrijke publicatie. Het plan is om 3 uitgaven te realiseren.

1. Uitgave over het Terracotta leger.
2. Uitgave over de Bronzen objecten uit Shanghai
3. Uitgave met daarin apart behandeld: De avant-garde, Ai Weiwei en Hedendaagse kunst.

Rabobank
Rabobank is Presenting partner van Go China! Assen-Groningen en wil daarmee de kennis en cultuur over China bevorderen en bijdragen aan de economische en maatschappelijke ontwikkeling van de noordelijke regio. Rabobank is al jarenlang als sponsor actief in de culturele sector vanwege het feit dat de bank betrokken is in de samenleving en daarin ook duurzaam investeert.

Activiteiten
Samen met de vele extra activiteiten en uitgebreide educatieve projecten die door de beide musea worden georganiseerd én de vele evenementen die in Assen en Groningen zullen plaatsvinden, zal Noord-Nederland in 2008 worden ondergedompeld in de Chinese cultuur.

Subsidiënten: Provincie Drenthe, Gemeente Assen
Provincie Groningen, Gemeente Groningen

Founder: Ministerie Buitenlandse zaken

Combikaarten
Combikaarten zijn online te bestellen via www.gochina-assen-groningen.nl

Cultuurbus Go China! Assen - Groningen
 Schoolkinderen van groep 7 en 8 uit het hele land zijn te gast bij het Groninger Museum en het Drents Museum tijdens de tentoonstelling Go China! Assen-Groningen. De Rabobank heeft, in navolging van de succesvolle culturele schoolreisjes naar het Amsterdamse Van Gogh Museum, de busreizen naar Go China! Assen-Groningen aangeboden.

Voor meer informatie:
Drents Museum: Ellen ter Hofstede, 0592 – 377 707, e.hofstede@drenthe.nl. www.drentsmuseum.nl
Groninger Museum: Josee Selbach, 050 – 3666 555, jselbach@groningermuseum.nl.