Gratis designrondleidingen tijdens het Designweekend

19 oktober 2011

De liefhebber van hedendaags design kan de komende weken zijn hart ophalen. Onlangs is namelijk de tentoonstelling Studio Job & het Groninger Museum geopend. Dit is een overzichtstentoonstelling van het designersduo Studio Job. Verder staat Groningen het eerste weekend van november geheel in het teken van design. De rondleiding over Studio Job & het Groninger Museum is dan gratis te volgen. Geen fan van design? Dan kunt u nog steeds genieten van de vele andere activiteiten.

Instaprondleidingen
Iedere zondag organiseert het Groninger Museum twee instaprondleidingen voor de individuele museumbezoeker.

Zondag 23 oktober
14.00 – 14.45   De Ploeg en het naoorlogse modernisme
15.00 – 15.45   Architectuur van het Groninger Museum

Zondag 30 oktober
14.00 – 14.45   Famille Verte. Groen geëmailleerd Chinees porselein
15.00 – 15.45   Studio Job & het Groninger Museum

Zondag 6 november
14.00 – 14.45    Ruud van Empel. Fotowerken 1995-2010
16.00 – 16.45    De Ploeg en het naoorlogse modernisme

Zondagochtendconcert
In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium vindt om de zondag een ‘Zondagochtendconcert’ plaats in het museum. De muziek zal passend zijn bij de tentoonstellingen van het moment. Tijdens deze concerten worden tegelijkertijd activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zondag 23 oktober is er jazzmuziek door Jan Eise Fokkema & Kees Krabben (piano en saxofoon). Zondag 6 november is er
klassieke muziek door het Groningen String Quartet (viool, viool, altviool, cello).
Zondag 23 oktober en zondag 6 november

Open kinderatelier
Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er de mogelijkheid om tijdens de zondagochtendconcerten een bezoek te brengen aan het kinderatelier. Kinderen kunnen hier, onder begeleiding van een museumdocent, zelf aan de slag om met allerlei materialen te laten zien dat ze kunstenaar kunnen zijn!
Zondag 23 oktober
11.00 uur - 12.00 uur.

Designweekend in Groningen
Van donderdag 3 tot en met zondag 6 november 2011 staat Groningen weer een heel weekend lang in het teken van design. Er zijn seminars, workshops, rondleidingen, er is een open Designdag, u kunt designshoppen en meer! Tijdens dit weekend kunt u meedoen aan instaprondleidingen over de tentoonstelling Studio Job en het Groninger Museum, waarbij u ook een bezoek brengt aan de nieuwe Job Lounge. Deze rondleidingen zijn gratis voor museumbezoekers.

Zaterdag 5 november

Zondag 6 november

Kaarten
Voor meer informatie kunt u kijken op www.groningermuseum.nl/activiteiten. Kaarten voor de activiteiten zijn verkrijgbaar bij de kassa.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr/marketing: Willemien Bouwers telefoon: 050-3666555. E-mail: wbouwers@groningermuseum.nl