Groninger Museum en BankGiro Loterij maken prijswinnaar bekend.

28 januari 2010

Groninger Museum en BankGiro Loterij maken prijswinnaar bekend
Het Groninger Museum en de BankGiro Loterij hebben vandaag het werk In en uitrit vrijlaten (1971) van Han Jansen (1931-1994) uitgereikt aan winnares mevrouw Tombroek. De actie werd door het Groninger Museum in samenwerking met de BankGiro Loterij georganiseerd.
De BankGiro Loterij ondersteunt cultuur in Nederland, waaronder het Groninger Museum.

Bezoekers in het Groninger Museum maakte tijdens de tentoonstelling Jong in Groningen. Kunst uit de periode 1945-1975. De keuze van Henk van Os kans op het schilderij door middel van een loting. Het schilderij is van kunstenaar Han Jansen. Jansen is vooral bekend om zijn typisch strakke realistische Noord-Nederlandse landschappen, maar hij heeft ook veel ander werk gemaakt. Ook zijn nonfiguratieve spatschilderijen maken deel uit van zijn oevre. Jansen gebruikte als techniek de zeefdruk, de etstechniek en hij tekende en schilderde eveneens. Het Groninger Museum presenteerde van 27 juni tot en met 29 november 2009 de tentoonstelling Jong in Groningen- Kunst uit de periode 1945-1975.

Deze tentoonstelling was samengesteld door Henk van Os, voormalig directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam en belichtte de naoorlogse kunst in Groningen.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Meer dan 800.000 deelnemers leggen elke maand 8,25 euro per lot in om geld en andere mooie prijzen te winnen, maar ook om cultuur in Nederland te steunen.

De helft van die inleg gaat namelijk naar organisaties in Nederland die zich inzetten voor ons culturele erfgoed. In 2008 brachten de deelnemers ruim 58 miljoen euro voor cultuur bij elkaar. Met dank aan de BankGiro Loterij, cultuur maakt je rijker!

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie:
Josee Selbach, jselbach@groningermuseum.nl, 050-3666555, www.groningermuseum.nl.

Openingstijden:
di. t/m zo. en op feestdagen van 10.00-17.00 uur.
Op vrijdag tot 22.00 uur.
Gesloten op maandag, 25 december en 1 januari.