Groninger Museum presenteert nieuw seizoen op Publieksdag

1 september 2008

Groninger Museum presenteert nieuw seizoen op Publieksdag
Op 13 september 2008 organiseert het Groninger Museum voor de tweede keer een Publieksdag. Tijdens deze dag vinden er gratis voor museumbezoekers diverse activiteiten plaats die linken met de huidige en toekomstige tentoonstellingen. De dag start met een publiekelijk ontbijt met de directie, waarna het museumpubliek naast de tentoonstellingen kan genieten van presentaties over de toekomstige tentoonstellingen. De Juniorclub van het Groninger Museum zal worden gelanceerd; Aart Staartjes zal hiervoor het startschot geven. Verder optredens van o.a. DJ x – O – x , Los Bomberos met Cubaanse muziek, El son Cubano met Cubaanse dansdemonstraties en Sissy Zhang bespeelt de pipa en ghuzeng.

Het Groninger Museum organiseert daarnaast op iedere vrijdagavond en soms in het weekend in het museum bijzondere activiteiten gerelateerd aan de tentoonstellingen.

In de periode van 5 tot en met 19 september 2008 vinden de volgende activiteiten plaats:

Workshop
Beginnerscursus authentiek Chinees bordspel Wei Qi.
Beginnerscursus Wei Qi in vier lessen, waarvan de eerste les plaatsvindt in het Groninger Museum. De overige lessen vinden plaats in café de Wolthoorn in Groningen.
Vrijdag 5 september 2008, om 19.30 uur.

Film
The One Minutes. Speciaal in het kader van Go China! zijn er speciale One- Minutes-filmavonden georganiseerd in het Groninger Museum, met daaraan voorafgaand een inleiding verzorgd door Jos Houweling, directeur van TheOneMinutes Foundation en het Sandberg Instituut.
Vrijdag 12 september 2008, om 20.00 uur.

Pai Gu, China documentaire. Vrijdag 19 september 2008, om 20.00 uur.
Dit verhaal vertelt over Pai Gu, een high School student. Hij is afkomstig uit de Jiangxi Provincie en probeert op eigen wijze rond te komen.
Voorafgaand een inleiding verzorgd door Borneoco Performing Arts.

Lezing
Lulu Wang. Lezing over haar boeken en evaringen in China.
Vrijdag 19 september 2008, om 16.30 uur.

Activiteiten zijn GRATIS toegankelijk voor museumbezoekers.

Het Groninger Museum initieerde tevens in de maand september een galerieroute Go China!.
Deelnemende galeries zijn Galerie Albion Putti, Galerie Anderwereld, CBK Groningen, Forma- Aktua, Galerie Kunst in de Kop, Galerie Mooi Man, Noorderlicht Galerie en Galerie Sign.
Meer informatie: www.groningermuseum.nl

Sponsoren: RWE, EFRO, SNN en Mondriaan Stichting.
Rabobank – Presenting Partner Go China! Assen-Groningen

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van het Groninger Museum tenzij anders vermeld. De openingstijden van de kassa zijn gelijk aan die van het Groninger Museum, de kassa sluit echter een kwartier voor sluitingstijd van het museum. Voor de activiteiten geldt vol is vol.

Reserveren & informatie
Telefonisch kaarten reserveren is mogelijk. Gereserveerde kaarten kunnen tot een half uur voor aanvang van de activiteit worden afgehaald; daarna vervalt de reservering. Voor reserveringen en meer informatie kunt u contact opnemen met het Boekingsbureau bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 050 3666555, of e-mailen via boekingen@groningermuseum.nl. Ook kunt u het internet-reserveringsformulier gebruiken onder aan de pagina van de door u gekozen activititeit. Uw formulier wordt tijdens kantooruren verwerkt. U kunt voor de activiteiten op zondagmiddag tot vrijdagmiddag 16.00 uur reserveren.

Het Groninger Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag en op feestdagen van 10.00- 17.00.
Op vrijdag geopend tot 22.00.
Gesloten op maandag.