Groninger Museum realiseert vernieuwde website

6 mei 2010

Groninger Museum realiseert vernieuwde website
Het Groninger Museum heeft vanaf heden een vernieuwde website ontwikkeld. De website geeft actuele informatie over onder andere de ontwikkelingen over de revitalisatie en de tijdelijke tentoonstelling Nu in het oude Groninger Museum! 100 jaar verzamelen 1894-1994. Bezoekers van de website kunnen deelnemen aan de fotowedstrijd ‘Je mooiste Groninger Museum foto’. Hiermee kan iedereen hun mooiste foto van het Groninger Museum onder de aandacht brengen. De wedstrijd loopt tot 1 september 2010.

Website
De website is een voorloper van de officiële nieuwe website die in december online zal zijn. Op de website kan iedereen zich aansluiten bij de social media kanalen, waaronder Hyves, Flickr en Facebook, die het Groninger Museum gebruikt.

Groninger Museum Fotowedstrijd 2010
De sluiting van het museum op Museumeiland 1 en de tijdelijke terugkeer naar het oude Groninger Museum aan de Praediniussingel 59, is het moment om te kijken wat er in de loop der jaren aan beeldmateriaal van het Groninger Museum is gemaakt. Het Groninger Museum organiseert daarom de speciale fotowedstrijd ‘Je mooiste Groninger Museum foto’. Iedereen kan zijn of haar eigen foto van het Groninger Museum inzenden tot 1 september 2010.

Het Groninger Museum is op zoek naar iedereen die het Groninger Museum al eens op de (digitale) plaat heeft vastgelegd of dat wil doen. Interieur of exterieur foto's; foto's van het oude of het nieuwe Groninger Museum; detailfoto's of panorama's, alles kan, zolang de architectuur van het Groninger Museum maar het onderwerp is. Een deskundige jury, bestaande uit fotograaf Marten de Leeuw, ontwerper Rudo Menge en fotograaf John Stoel, zal de foto’s beoordelen op originaliteit, compositie, techniek, lichtval en ‘verhaal'. Daarnaast maken de inzenders kans op de publieksprijs.

De hoofdprijs
- € 150
- privéworkshop door één van de juryleden
- plaatsing van de winnende foto op de nieuwe website van het Groninger Museum
- publicatie van de winnende foto in het Museummagazine
- exclusieve uitnodiging voor de super VIP heropening van het Groninger Museum op 18 december 2010.

De publieksprijs
- € 100
- plaatsing van de winnende foto op de nieuwe website van het Groninger Museum
- publicatie van de winnende foto in het Museummagazine
- twee entreetickets voor het Groninger Museum

Noot aan de redactie
Voor meer informatie:
Evelien Bijlefeld, ebijlefeld@groningermuseum.nl, Josee Selbach, jselbach@groningermuseum.nl, 050-3666555, www.groningermuseum.nl.

Van 30 mei tot en met 5 september 2010:
Adres: Praediniussingel 59, 9711 AG Groningen.

Openingstijden Oude Groninger Museum:
di. t/m zo. van 10.00-17.00 uur.
Gesloten op maandag.