Groninger Museum steunt nieuwe campagne BankGiro Loterij

16 maart 2009

Cultuurloterij geeft veel prijzen weg en steunt cultuur in Nederland
Groninger Museum steunt nieuwe campagne BankGiro Loterij
Amsterdam, 16 maart 2009 –

Het Groninger Museum is één van de culturele organisaties in Nederland die een financiële bijdrage van de BankGiro Loterij ontvangen. Daarom werkt het Groninger Museum graag mee aan een nieuwe campagne van de BankGiro Loterij: samen sturen we nieuwe deelnemers naar het museum. Miljoenen Nederlanders ontvangen deze week een brief van de loterij met daarin een speciale kaart. Wie deze activeert, wordt lid van de BankGiro Loterij en kan er, samen met een introducé, gratis mee naar een van de dertig deelnemende musea, waaronder het Groninger Museum.


In heel Nederland ontvangen mensen op 17 maart een brief van de BankGiro Loterij op hun deurmat, met daarin het aanbod deelnemer te worden van de BankGiro Loterij. Daarmee maken ze kans op mooie prijzen, zoals de jaarlijkse prijs van 1 miljoen euro maar ook op de speciale actieprijzen waarbij een week lang, ieder uur een winnaar van 37.500,- euro bekend wordt gemaakt. Meer informatie en aanmelden op www.iederuur.nl.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de vele mooie musea die Nederland rijk is, krijgen nieuwe deelnemers tegen inlevering van de BankGiro Loterij Card uit de campagnebrief, gratis toegang voor twee personen bij een van de deelnemende musea.

Actieperiode is van 1 april tot en met 25 mei 2009. Deelnemende musea zijn: Cobra Museum, Zuiderzeemuseum, Teylers Museum, Centraal Museum Utrecht, Naturalis, Rijksmuseum, Het Spoorwegmuseum, Amsterdams Historisch Museum, Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Groninger Museum, Museum Boijmans van Beuningen, Openluchtmuseum, Singer Laren, Aviodrome, Museum Volkenkunde, Kunsthal, Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Van Abbemuseum, Tropenmuseum, Nederlands Fotomuseum, NAi, Bonnefantenmuseum Maastricht, Gemeentemuseum Den Haag, Joods Historisch Museum, Anne Frank Stichting, Graphic Design Museum, Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Museum van Speelklok tot Pierement, Van Goghmuseum.

Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers (rond de 900.000 mensen per maand met in totaal 1,25 miljoen loten per maand), vele tientallen miljoenen uitkeren aan meer dan 50 musea en andere culturele instellingen in Nederland. Het Groninger Museum ontving bijvoorbeeld €300.000. Uit de afdracht over 2008 keerde De BankGiro Loterij ruim 58 miljoen euro uit aan cultuur in Nederland.
www.bankgiroloterij.nl.

Noot voor de redactie
BankGiro Loterij, Jeroen Gerlag, 020-5737677; 06-49500839; communicatie@bankgiroloterij.nl

Voor meer informatie over Groninger Museum Josee Selbach, jselbach@groningermuseum.nl, Evelien Bijlefeld, ebijlefeld@groningermuseum.nl, 050-3666555, www.groningermuseum.nl.